Gemeente Geldermalsen


Vooruitgang in coalitiebesprekingen

Eerstvolgend overleg donderdag 1 april a.s.
Tweede Lingebrug in de ijskast, planologische procedure wordt afgerond

Op zaterdag 27 maart hebben de partijen Dorpsbelangen, VVD en D66 hun openbare coalitiebesprekingen voortgezet. Langzaam maar zeker wordt er vooruitgang geboekt en het uiteindelijke doel - de vaststelling van een helder akkoord als basis voor toekomstige coalitiesamenwerking - komt dichterbij.

Rond een aantal thema's bestaat er inmiddels overeenstemming. Het gaat hier over bestuurscultuur, burgerparticipatie, woningbouw en infrastructurele projecten van andere overheden. Tekstvoorstellen over ondermeer leefbaarheid in de kernen, het multifunctioneel centrum en het project Stationsomgeving komen tijdens het eerstvolgende overleg aan de orde.

De betrokken partijen hebben inmiddels ook gesproken over het thema mobiliteit, waarbij als specifiek aandachtspunt het project 'Doortrekking Randweg/Tweede Lingeburg' aan de orde is geweest. De partijen hebben afgesproken, dat dit project niet moet worden uitgevoerd. Wel wil de toekomstige coalitie de al lopende planologische procedures afronden. Hierdoor wordt het mogelijk om over een aantal jaren op basis van dan wellicht aanwezige nieuwe of gewijzigde inzichten zonder teveel procedurekosten tot een heroverweging te komen.

Tenslotte is het in de komende bestuursperiode te voeren financieel beleid aan de orde geweest. De discussie hierover is nog niet afgerond.

Het eerstvolgende openbare overleg vindt plaats op donderdagavond 1 april a.s., aanvang 20.00 uur.

Lees hier het verslag van 27 maart 2010.
Zie het origineel

---