Gemeente Abcoude


Start 2e fase herinrichting t Markvelt op 29 maart

Vanaf maandag 29 maart 2010 start Heijmans Wegenbouw met de tweede fase van de werkzaamheden aan t Markvelt. De herinrichting van t Markvelt heeft de nodige vertraging opgelopen. Als gevolg van het aanhoudende winterweer kon het werk pas ongeveer acht weken later dan gepland opgestart worden.

Tijdens deze tweede fase kan er geparkeerd worden op het nieuwe gedeelte van t Markvelt. Dit deel is tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de Willem van Abcoudelaan of de J. van Gaesbeeklaan. Deze bereikbaarheid wordt met borden aangegeven. Voor voetgangers is er een verbinding tussen het nieuwe gedeelte van t Marktvelt en de Hoogstraat. Naar verwachting worden de werkzaamheden aan t Markvelt afgerond voor 7 mei 2010.

Ook tijdens de tweede fase van de herinrichting van t Markvelt wordt de weekmarkt gehouden op de Meerlandenweg tussen de derde brug en de rotonde bij de Piet van Wijngaerdtlaan. Dit weggedeelte wordt daarvoor elke donderdag afgesloten. De viskraam van de firma Buijs blijft tot het eind van de werkzaamheden aan t Markvelt de standplaats hebben op het Kerkplein.

Tijdens de werkzaamheden zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar op t Markvelt. Voor wie dit goed mogelijk is blijft het verzoek om zoveel mogelijk met de fiets of lopend boodschappen te doen.

De herinrichting van t Markvelt is onderdeel van het Centrumplan Abcoude. De herinrichting heeft tot doel:
- vernieuwen van de bestrating en in lijn brengen met de uitstraling van andere delen van de Centrumroute na voltooiing van het Centrumplan.
- aanpassing van de inrichting conform een 30 km gebied
- betere stroomaansluitingen voor de markt zodat de hoeveelheid snoeren wordt beperkt
- verbetering van de groeiplaats voor de bomen
- loskoppeling van t Markvelt en de achterliggende wijk, verkeer kan straks niet meer via t Markvelt de achterliggende wijk in.
---

25 maart 2010