Politie Kennemerland

Gerichte videosurveillance leidt tot aanhouding onbekende veelpleegster

Haarlemmermeer, 29-03-2010 o De videosurveillanten van politie Kennemerland hebben zaterdagochtend rond 05.45 uur een 34-jarige Haarlemse aan de kant gezet, nadat zij minimaal 37 verkeersovertredingen had begaan.

De politie wist dat auto waarin de vrouw reed, de afgelopen tijd 35x met hoge snelheidwas gefotografeerd door een radarpaal op eende Schipholweg. Omdat de vrouw in een auto reed met een buitenlands kenteken, wilde de politie de auto staande houden om erachter te komen wie de bestuurder was èn om de overtredingen te doen stoppen. Een motoragent op een onopvallende dienstmotor zag de bewuste auto rond 05.40 uur over de Schipholweg rijden. Na een meting met de lasergun bleek dat de bestuurster wederom een flinke snelheidsoverschrijding had. De onopvallendevideosurveillanceautoging achter de bestuurster aan en daarbij werd na snelheidsmetingen direct duidelijk dat zij continu veel te hard èn onnodig links reed. De videosurveillanten wisten de vrouw op een veilige manier aan de kant te zetten en verzochten haar mee te rijden naar het politiebureau in Hoofddorp. Daar verklaarde de vrouw dat zij alle 35 snelheidsovertredingen had gepleegd die op de radarfoto's stonden. De 34-jarige Haarlemse betaalde deze 35 boetes direct (een bedrag van ruim 2.350, -). Zij kreeg daarnaast nog twee bekeuringen voor het onnodig links rijden en voor de gepleegde snelheidsovertreding op 27 maart jl.

De videosurveillanten werken in een onopvallende auto met geijkt controleapparatuur. De videosurveillanten confronteren de weggebruikers met hun eigen rijgedrag. Bestuurders die opvallen door hun negatief rijgedrag, worden door de videosurveillanten uit het verkeer gehaald en aan de kant gezet. De bestuurders worden in de gelegenheid gesteld om hun eigen onveilige weggedrag op video na te zien.