Politie Groningen

Maandag 29 maart 2010

Provincie Groningen , 29-03-2010

Vader mishandelt zoon

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht een 52-jarige Stadjer aangehouden voor mishandeling. De man wordt verdacht van het slaan van zijn 21-jarige zoon. Hij kreeg om nog een onduidelijke reden een aantal klappen tegen het hoofd te incasseren. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie doet verder onderzoek.

Auto belandt in de sloot

MIDWOLDA - Een 51-jarige automobilist uit Scheemda is zondagavond op de Gereweg bij Midwolda in een sloot gereden. Toegesnelde dienders troffen de bestuurder bij zijn voertuig aan. Hij bleek in de war te zijn en kon zich niets herinneren. Er was geen alcohol in het spel. De bestuurder is door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Het voertuig is beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Aanrijding met drank

ZOUTKAMP -De politie heeft zondagavond een 29-jarige man uit Munnekezijl aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder was op de provinciale weg N388 (na de brug in Zoutkamp) de controle over het stuur verloren. De man schoot via de rechterberm over de andere weghelft. Hij kwam vervolgens tot stilstand tegen straatmeubilair. Het slachtoffer was volgens eigen zeggen ongedeerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Inbreker aangehouden

VEENDAM De politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Veendam aangehouden voor een woninginbraak. De Veendammer wordt er van verdacht afgelopen donderdag in een woning aan de Voormolenstraat in Veendam te hebben ingebroken. De verdachte was hierbij door meerdere getuigen gezien. Zondagavond zagen agenten de man op de Tripscompagnieweg in Tripscompagnie in een auto rijden. Bij controle in de auto troffen dienders ook nog inbrekerswerktuigen aan. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie doet verder onderzoek.

Stadjer beroofd

GRONINGEN Een 17-jarige jongeman uit Groningen is zondagmiddag op het transferium op de Bieskemaar in de stad beroofd van geld. Twee nog onbekende mannen spraken de Stadjer aan. Het duo vroeg de jongen om geld te wisselen. De 17-jarige gaf één dader 5 euro, maar kreeg maar 50 eurocent terug. Toen hij de daders hierop aansprak werd hij met geweld bedreigd. Vervolgens gingen de daders er met het geld vandoor. De beide straatrovers zijn ongeveer 18 jaar oud en hebben een donkere huidskleur. Eén van de daders was gekleed in een opvallende dikke rode jas. De andere dader droeg een grijze bodywarmer en een opvallend grijs petje met het opschrift New Era. De daders vertrokken op een oude damesfiets die was overgespoten in felle lichtgroene en gele kleuren. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. Mensen kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Aanhouding na vernieling ruit

GRONINGEN De politie heeft zondagochtend een 32-jarige Stadjer aangehouden. De man had in de Muurstraat een ruit vernield. De gealarmeerde politie trof de verdachte met bebloede handen aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

TER APELKANAAL Een 24-jarige automobilist uit Stadskanaal moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren na een forse
snelheidsovertreding. De man trok door zijn haastige rijstijl de aandacht van surveillerende agenten. Op de Ter Apelkanaal Oost werd hij geklokt op een snelheid van 112 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid daar 50 km/uur is. Hierop is hij staande gehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Minderjarige winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag twee 15-jarige meisjes uit Haren aangehouden. Agenten in burger zagen het tweetal in een warenhuis aan de Grote Markt met de prijskaartjes van diverse sieraden knoeien. Uiteindelijk verlieten de dames het pand, zonder de sieraden af te reken. Bij controle hadden de meiden meerdere armbanden en diverse make-up artikelen in hun bezit. Alle goederen waren gestolen, deels uit het warenhuis en deels uit een andere winkel. De meiden hebben de goederen achter gelaten bij de politie. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 30 maart, controleert de politie op de volgende plaatsen op snelheid:

Ring Groningen Noord-West

N355 Groningen Zuidhorn

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag 28 maart op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1164, aantal overtredingen: 237, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2435, aantal overtredingen: 101, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.