Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam ArenA tilt duurzaamheid op hoger niveau

Amsterdam ArenA en gemeente Amsterdam organiseren kennissessies om geformuleerde doelstelling duurzaamheidicoon zijn te behalen

Amsterdam, 29 maart 2010 - De Amsterdam ArenA neemt concrete stappen om de eerder geformuleerde doelstelling duurzaamheidicoon zijn te behalen. Samen met gemeente Amsterdam is zij een samenwerking met Stichting Urgenda aangegaan. In een viertal kennissessies gaat Urgenda samen met frisse denkers uit diverse sectoren ambities formuleren op het gebied van afval, energie, mobiliteit en gebouw & procedures. Dit leidt tot een convenant tussen de Amsterdam ArenA en gemeente Amsterdam later dit jaar. Dit convenant richt zich op een klimaatneutraal stadion in 2015.

Kennissessies

Bij de kennissessies worden duurzame koplopers vanuit verschillende sectoren betrokken: overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, wetenschappers. Een combinatie van 'frisdenkers' en 'dwarskijkers' leidt tot een vernieuwende aanpak van duurzaamheid en verrassende invalshoeken voor verduurzaming van de Amsterdam ArenA. De sessies vinden bovendien plaats op verrassende locaties.

Over de Amsterdam ArenA en verduurzaming

De Amsterdam ArenA wil een icoonlocatie op het gebied van duurzaamheid worden. Het startschot daartoe werd gegeven op de Dag van de Duurzaamheid met de ondertekening van een intentieverklaring met de gemeente Amsterdam voor het verduurzamen van de Amsterdam ArenA. Inmiddels heeft zij verschillende metingen uitgevoerd en worden de plannen steeds concreter. ,,Wij staan op het gebied van verduurzaming in de afronding van de eerste fase. Eerder hebben wij enorme duurzame ambities uitgesproken waaraan wij alles doen om die te behalen. Dat wij op zoek gegaan zijn naar een expert op het gebied van duurzaamheid (Urgenda) die ons hierbij helpt is denk ik harde bewijsvoering van onze daadkracht en wil. Wij gaan vol vertrouwen een nieuwe fase in'' aldus Henk van Raan Manager Facilitair Bedrijf.

Over gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam ondersteunt de plannen vanwege de eigen ambities op klimaatgebied. Zo streeft de gemeente er naar dat alle gemeentelijke gebouwen in 2015 klimaatneutraal zijn. Het is een forse opgave om bestaande gebouwen klimaatneutraal te maken. Samenwerking en kennisuitwisseling is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Over Stichting Urgenda

Stichting Urgenda heeft als missie Nederland sneller duurzaam maken. Dat doet ze aan de hand van een lange termijn visie, een actieplan en icoonprojecten. Ze werkt daarin samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

---EINDE PERSBERICHT---

Noot aan de redactie (niet ter publicatie):

Meer informatie en beeldmateriaal

Amsterdam ArenA Gemeente Amsterdam

Claire Sleijffers Meriam Juthan

T: 020-311 13 58 M: 06 - 53754331- T: 020 - 552 2619

E:c.sleijffers@amsterdamarena.nl E: MJuthan@bda.amsterdam.nl