Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.35 uur

Utrecht, 29-03-2010

Man aangehouden

BAARN De politie heeft een 60-jarige man uit Amsterdam op maandag 29 maart aangehouden.

De man werd omstreeks 03.10 uur onder verdachte omstandigheden gecontroleerd op de Brinkstraat. Er bestond een vermoeden dat de man mogelijk op inbrekerspad was. Bij hem werden meerdere schroevendraaiers, zaklampen, tangen en handschoenen aangetroffen. Ook in zijn auto trof de politie inbrekerswerktuigen aan. Al deze goederen zijn in beslag genomen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbrekers aangehouden

SOEST Op zondagmorgen 28 maart controleerden surveillerende agenten op de Weegbreestraat een personenauto waarbij bleek dat de inzittenden nogal wat te verbergen hadden.

De agenten zagen de auto rond 04.45 uur rijden en besloten tot een controle. Tijdens dit onderzoek werden in de auto meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. Verder lagen op niet direct zichtbare plekken in de auto goederen die mogelijk gestolen waren. Onder andere troffen de agenten een navigatiesysteem aan dat niet bij de auto hoorde waar de verdachten in reden. De inzittenden, alle inwoners van Utrecht en variërend in leeftijd tussen 20 en 26 jaar, werden aangehouden en ingesloten.

Het onderzoek naar de herkomst van de goederen en naar de verdachten wordt voortgezet.

Gestolen auto

SOEST/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft vrijdag 26 maart rond 12.05 uur drie verdachten aangehouden die in een gestolen auto reden.

De auto bleek de avond daarvoor te zijn ontvreemd in Bunschoten-Spakenburg. Rond 10.35 uur stelde agenten een onderzoek in op de Julianalaan in Soest waar een bewoner drie personen had zien wegrennen bij een woning. De vluchtende personen werden niet meer aangetroffen maar wel een auto die zij kennelijk hadden gebruikt. Deze auto bleek de avond daarvoor te zijn ontvreemd bij een sportvereniging op de Westdijk. Door een getuige werd een bruikbaar signalement en de looprichting vermeld.

Assisterende politieagenten troffen de drie verdachten, inwoners uit Soest en Utrecht, vervolgens aan op de Hellingweg waar zij werden aangehouden. De verdachten, variërend in leeftijd tussen 16 en 18 jaar, werden ingesloten en verhoord.

Tijdens het onderzoek werden bij de verdachten meerdere goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal en al is komen vast te staan dat de verdachten de sleutel van de ontvreemde auto hadden weggenomen uit de kleedkamer van een sportvereniging op de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg.

Het onderzoek naar de herkomst van de goederen en naar de verdachten wordt voortgezet.