Deltion College


nieuws

29-03-10

Drukkerij Upmeyer en Deltion gaan samenwerken in `Digital Print Academy'.

Drukkerij Upmeyer en het Deltion College uit Zwolle sluiten de handen ineen voor een structurele samenwerking, de `Digital Print Academy'. In deze academie zullen studenten Grafimedia communicatie in een realistische situatie praktijklessen volgen en opdrachten uitvoeren.

Drukkerij Upmeyer is een praktijkleerbedrijf dat al lange tijd met het Deltion College samenwerkt. Deze samenwerking wordt gekenmerkt door het begeleiden van stagiaires binnen de drukkerij. De eigenaren van Drukkerij Upmeyer vinden het belangrijk het bedrijf qua techniek en kwaliteitseisen up-to-date te houden. De grafimedia branche is bij uitstek een branche waar nieuwe technieken elkaar snel opvolgen. Drukkerij Upmeyer verwacht van haar werknemers dat zij een gedegen kennis hebben over de modernste technieken die in de drukkerij worden gebruikt en dat zij over de vaardigheden beschikken om met deze moderne apparatuur te bedienen. Voor Deltion is het van belang dat studenten steeds worden opgeleid volgens de meest moderne technieken, zodat zij bij het betreden van de arbeidsmarkt beschikken over de juiste set aan competenties.

Carl Withaar, directeur Upmeyer: "Het in de echte beroepspraktijk werken en leren verrijkt de leeromgeving van de studenten en draagt dus wezenlijk bij aan de kwaliteit van de opleiding."

De praktijkcomponenten worden op twee locaties uitgevoerd. Ten eerste bij drukkerij Upmeyer, onder begeleiding van de werknemers van de drukkerij. Ten tweede bij de interne huisdrukkerij van het Deltion College, die zal worden ontwikkeld tot gecertificeerd leerbedrijf. De investeringen die nodig zijn om deze locaties te financieren worden door zowel het Deltion College als Drukkerij Upmeyer gedaan.

De samenwerking zal vanaf augustus 2010 officieel starten. Klik hier voor meer informatie over drukkerij Upmeyer.

---