Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe , 29-03-2010

Auto botst tegen elektriciteitskast

TIENDEVEEN De politie kreeg zondagochtend een melding binnen van een verkeersongeval op de Haarweg. Ter plekke bleek een 28-jarige automobilist uit Ruinen met zijn auto tegen een elektriciteitskast te zijn gebotst. De man verklaarde tegenover de politie dat hij in een bocht op de Haarweg de macht over het stuur was verloren. De auto kwam vervolgens tegen een elektriciteitskast tot stilstand. De man raakte niet gewond.

Autos bekrast

RODEN De politie kreeg zondagochtend een melding binnen dat er op de Torensmalaan en omgeving 8 autos waren bekrast. Een gedupeerde verklaarde tegenover de politie dat op alle voertuigen een lange kras over de gehele zijkant was gebracht. Met de voor de politie bekende benadeelden is afgesproken dat zij aangifte via het internet kunnen doen.

Beboet voor rijden zonder helm

ZANDPOL Zaterdagavond kwamen agenten op de Dennenweg 2 bromfietsers tegen. Deze reden zonder helm. De bromfietsers werden aan de kant van de weg gezet. Een 27-jarige man uit de gemeente Emmen kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm. Een 22-jarige man uit dezelfde gemeente kreeg ook een bekeuring voor het rijden zonder helm en hij kreeg een bekeuring omdat de verzekeringspapieren van de bromfiets niet in orde waren.

Politie vordert rijbewijs in

HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Ruinerwold ingevorderd. De politie had een melding gekregen van een verkeersongeval op de Dr. G. H. Amshoffweg. Ter plekke troffen agenten een personenauto aan die bovenop drie markeringspaaltjes stond voor een verzorgingstehuis. De bestuurder moest een blaastest ondergaan en deze bleek te hebben gedronken. De 33-jarige man werd aangehouden en hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 920 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd. De auto moest worden afgesleept.

Keukenbrand

BARGER COMPASCUUM Zondagavond kreeg de meldkamer een melding binnen van een keukenbrandje in een woning aan de Posthoorn. De brandweer ontfermde zich over de brand. De brand is ontstaan in de keuken bij het kooktoestel. Vermoedelijk is er een pan op het vuur blijven staan. Niemand raakte gewond, maar de keuken raakte zwaar beschadigd door het brandje.

Alcomobilist aangehouden

RODEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige automobilist uit Roden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op de Dorth. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan en hij scoorde 320 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Duo op heterdaad aangehouden voor vernieling en diefstal

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Assen (18 en 22 jaar) aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal. De politie had een melding gekregen dat twee mannen verschillende autos op de Dunantstraat en aan de Nobellaan hadden vernield. Ter plekke troffen agenten verschillende vernielde autos aan. Na een zoektocht troffen agenten het tweetal aan op de Troelstralaan, ter hoogte van de Rontgenstraat. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau. Ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Voor zover bekend bij de politie zijn er minimaal 15 autos vernield in de wijk Lariks. De politie wil graag in contact komen met de gedupeerden en met eventuele getuigen van de vernielingen. Een ieder die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met Politie Drenthe via 0900-8844 of anoniem (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

Inbraak in sportcomplex

EMMEN De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag een melding binnen van een inbraak in een sportcomplex aan de Brinkenhalte. Ter plekke bleek een voordeur van het complex open te staan. Aan de achterzijde bleek een deur te zijn geforceerd. Voor zover bekend is er niets van waarde verdwenen. Van de dader(s) ontbrak ieder spoor.

Vermiste personen

EMMEN Sinds 28 februari 2010 wordt de 39-jarige Omar Al Twahni uit Emmen vermist. Hij heeft op 1 maart voor het laatst telefonisch contact gehad met zijn familie. Sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Omar, die oorspronkelijk uit Egypte komt, heeft een normaal postuur, 1.75 lang, zwart haar, donkerbruine ogen, een lichtgetinte huid en een snorretje. Een ieder die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met Politie Drenthe via 0900-8844 of anoniem (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

Snelheidscontrole N379

BARGER COMPASCUUM De politie heeft zondag op de N379 het verkeer gecontroleerd op snelheid. Bij een controle s middags hadden 657 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 102 hiervan waren in overtreden. De hoogst gemeten snelheid was daar 173 km/u. Bij een avondcontrole passeerden 1304 bestuurders de radarcontrole. 217 bestuurders waren in overtreden. Zij reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid tijdens de avondcontrole was 192 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.