Gemeente Wunseradiel


Opening Stipepunt Bolsward / Wûnseradiel

medewerksters Stipepunt
Op donderdagmiddag 25 maart j.l. heeft mevrouw Marijke Pieters, wethouder van de gemeente Bolsward, namens de gemeenten Bolsward en Wûnseradiel het Stipepunt voor vrijwilligers en mantelzorgers officieel geopend . In haar openingstoespraak noemde ze dat de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers in de hedendaagse maatschappij zeer noodzakelijk is om het welzijn bij de burgers te bevorderen. maar het doen van vrijwilligerswerk geeft ook veelal voldoening bij veel vrijwilligers en het is bovendien ook nog vaak gewoon leuk om te doen. Op het Stipepunt kan een vrijwilliger vrijblijvend informatie ontvangen over welk vrijwilligerswerk er mogelijk is. Tevens kan men daar de vacature map inzien of er een vacature is die bij hem/ haar past. Op dit moment zitten er al ca. 35 vacatures in deze map.

Mantelzorg, de zorg die je aan je naaste geeft wanneer deze ziek is of een beperking heeft, overkomt de mantelzorger in zijn of haar leven. Veelal geeft deze zorg veel voldoening maar dat wil niet zeggen dat de zorg niet zwaar en/ of belastend kan worden. De inzet van deze mantelzorgers is niet weg te denken uit onze maatschappij. Waardering en hen mogelijk ondersteuning geven is en blijft heel belangrijk om de zorg, op een goede manier, te kunnen blijven volhouden.

Na de toespraak van de wethouder vertelde vrijwilligster Tineke Tol over de start van het Stipepunt en over waarom ze vrijwilligster is geworden." Nadat ik getopt was met werken mistte ik, na verloop van tijd, het werk, het omgaan met andere mensen en alleen maar doen waar je zin aan hebt. Hulp geven, steun bieden, luisteren naar mensen,dat is iets wat ik graag doe". (foto )

Mw. Pieters overhandigde de vrijwilligers van het Stipepunt een mooi Stipepuntbord. Dit bord zal boven de receptie van het Stipepunt komt te hangen. (foto )

Bij het Stipepunt kunnen dus alle inwoners en organisaties van de gemeenten Bolsward en Wunseradiel terecht voor vragen op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning. Het Stipepunt is bevestigd bij het WMO kantoor( de Wijmerts 7) en de openingstijden van het Stipepunt zijn: maandagmiddag (13.00-16.00 uur) en donderdagochtend (9.00-12.00 uur). Ook kan met informatie vinden op de website: www.stipepunt.nl