Senternovem

29-03-2010 |

Verantwoord zakelijk gebruik van de privéauto

Aan de inzet van de privé-auto voor zakelijk gebruik worden niet vaak eisen gesteld als het gaat om veiligheid en milieu, terwijl bijna 60 procent van de zakelijke ritten in de privé-auto wordt afgelegd. Met de intentieverklaring, die wordt ondersteund door partijen als het Klimaatverbond, de Taskforce Mobiliteitsmanagement en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen, komt de eigen auto goed in beeld. U stimuleert hiermee gedragsverandering richting het `vergroenen' van de privé-auto die wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden.

Met de ondertekening van bijgaande intentieverklaring onderstreept u het maatschappelijk verantwoord ondernemen van uw organisatie en stimuleert u gedragsverandering. De intentieverklaring biedt u een aanknopingspunt voor communicatie rondom dit thema. Bovendien wordt uw organisatie vermeld op www.creatieve-energie.nl als een van de deelnemers die de intentieverklaring hebben ondertekend. De toepassing van de intentieverklaring kan onderdeel gaan uitmaken van een pakket aan maatregelen dat leidt tot het behalen van het Mobius-certificaat.

Begin mei willen we dit onderwerp onder de aandacht brengen van bewindslieden die mobiliteit in hun portefeuille hebben. Dat doen we graag gesteund door een flink aantal getekende intentieverklaringen. Dus: stuur uw intentieverklaring in vóór 1 mei aanstaande en werk mee aan verantwoorde zakelijke mobiliteit.

Downloads

Brochure Verantwoord Zakelijk Gebruik Privéauto Zie het origineel
Wijzigingsdatum |

29-03-2010