Gemeente Etten-Leur

Beoogde coalitie gemeente Etten-Leur bekend

Zie ook


* dit is een pdf document 103KB | Concept Raadsprogramma 2010-2014 gemeente Etten-Leur

Beoogde coalitie gemeente Etten-Leur bekend

De partijen Algemeen Plaatselijk Belang (APB), CDA en VVD zijn eruit. Zij willen met elkaar het nieuwe college van de gemeente Etten-Leur vormen en zijn het met elkaar eens over een concept raadsprogramma. De beoogde wethouders, Jean Pierre Schouw, Jan van Hal en Bernd Roks, hebben dat 29 maart bekendgemaakt. Zij hebben er vertrouwen in de komende vier jaren met elkaar het stevig dagelijks bestuur te kunnen vormen dat zeker in tijden van bezuinigingen nodig is voor de gemeente.

Het concept raadsprogramma is nu naar alle fracties gestuurd. Zij kunnen tijdens de al geplande openbare bijeenkomst woensdag 31 maart aanstaande hun opmerkingen over het programma meegeven aan de beoogde coalitiepartijen. De bedoeling is om na dat overleg het concept raadsprogramma definitief te maken en aan te bieden aan de gemeenteraad voor de vergadering van 12 april 2010. Tijdens die vergadering kunnen dan ook de beoogde wethouders worden geïnstalleerd.

Het concept raadsprogramma is een document op hoofdlijnen, waarin per programma staat welke maatschappelijke effecten en doelen volgens de nieuwe coalitie de komende vier jaar bereikt moeten worden. Als het akkoord definitief is vastgesteld, krijgt het college de opdracht dit verder uit te werken in een collegewerkplan. In het concept raadsprogramma wordt uiteraard ook ingegaan op de bezuinigingen die hoe dan ook gerealiseerd moeten worden. Maar er wordt ook een keuze gemaakt voor een aantal speerpunten:

"De wereld om ons heen verandert in snel tempo. Hierop kun je in hoofdlijnen op twee manieren reageren te weten afwachten en zien wat er over je heen komt of zoeken naar nieuwe kansen die de veranderingen bieden. Wij kiezen nadrukkelijk voor de laatste optie.

(...)

Ondanks de aanzienlijke bezuinigingsopgave waarvoor wij staan, willen wij ook een aantal speerpunten realiseren. De speerpunten zijn zodanig gekozen dat dit onderwerpen zijn waarmee de inwoners dagelijks te maken hebben. De speerpunten zijn:

* Een structureel sluitende begroting en meerjarenperspectief waarbij primair wordt bezuinigd op bedrijfsvoering en beleid en waarbij in het uiterste geval en als laatste optie belastingverhoging boven het inflatieniveau aan de orde kan zijn
* Het vergroten van het veiligheidsgevoel van onze inwoners
* Het op niveau brengen en houden van de kwaliteit van het Openbaar Gebied zoals vastgelegd in de nota Beheren op Niveau
* Het beperken van de `armoedeval' door middel van handhaven van de draagkrachtnorm op 120% van het bijstandsniveau"

Het concept raadsprogramma vindt u hierboven bij "zie ook". Pasen

WOZ-portaal

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl