Ingezonden persbericht


DC10-070 29 maart 2010

BT BENELUX BREIDT "Work anywhere-PORTFOLIO" UIT met MOBILEXPRESS SECURE VIRTUAL ACCESS

BT kondigt vandaag de lancering van BT MobileXpress(TM) Secure Virtual Access (SVA) aan in de Benelux. Deze nieuwe oplossing voor virtuele toegang integreert alle aspecten van connectiviteit en beveiliging in één product. Hierdoor kunnen organisaties kosten besparen, neemt de productiviteit toe en kunnen mensen overal zaken doen, doordat iedereen vanaf iedere computer (Windows, Mac, Linux) gemakkelijk en veilig toegang heeft tot applicaties, computers op kantoor en virtuele desktops. BT MobileXpress SVA is gebaseerd op gepatenteerde EMCADS(TM) technologie van Giritech, een Deense softwareontwikkelaar.

Met zijn "Work Anywhere-portfolio" biedt BT bedrijven en organisaties in de publieke sector op afstand toegang tot bedrijfsgegevens en applicaties. Met de uitbreiding van het portfolio kunnen bedrijven kosten besparen door het gebruik van traditionele beveiligingsoplossingen zoals virtual private networks (VPN's) terug te dringen, of helemaal te vervangen, en tegelijkertijd aan flexibiliteit winnen. Bas Burger, CEO BT Benelux: "Door de eenvoud van de oplossing krijgen werknemers meer mogelijkheden om te werken waar en wanneer het ze uitkomt en kunnen organisaties gemakkelijk overgaan op flexibel werken(1). Hierdoor zijn werknemers productiever, kunnen organisaties significante besparingen realiseren, gaat werknemerstevredenheid omhoog en doordat medewerkers minder heen en weer hoeven te reizen, vermindert de CO2-uitstoot." "BT MobileXpress SVA maakt korte metten met complexiteit door betrouwbare partners, leveranciers, verkopers en klanten toegang te verlenen tot toepassingen op het bedrijfsnetwerk. Een belangrijk voordeel, omdat het verlenen van toegang tot applicaties, data en andere middelen voor veel beveiligingsproblemen zorgt," concludeert Burger. Eén gemakkelijk te gebruiken oplossing biedt de benodigde tweezijdige authenticatie, sterke encryptie en virtuele connectiviteit tot applicaties - waardoor het niet langer van belang is of mensen hun eigen computer, de laptop van een collega of bijvoorbeeld een computer in een hotel gebruiken. BT MobileXpress SVA geeft toegang tot applicaties, zonder dat verbinding gemaakt hoeft worden met het netwerk. Hierdoor kunnen bedrijven problemen vermijden die ze normaal tegen komen met verbindingen op afstand. Dit en andere ingebouwde beveiligingsfuncties, maakt het één van de meest veilige oplossingen. BT MobileXpress SVA is gebaseerd op EMCADS, Giritechs gepatendeerde 256 bit AES encrypted (FIPS 140-2 approved) communicatieprotocol.

(1) Volgens onderzoek van BT levert flexibel werken onder andere de volgende voordelen op:
· Kostenbesparing. 14.500 werknemers van BT werken permanent vanuit huis. Verder beschikken 64.000 van de 112.000 werknemers over de middelen om ook thuis te kunnen werken. Dit scheelt BT jaarlijks meer dan 87 miljoen pond.
· Toegenomen productiviteit. Thuiswerkers van BT zijn gemiddeld 20 procent productiever.
· Minder afwezigheid. Flexibele arbeidskrachten melden zich minder vaak ziek. Thuiswerkers van BT melden zich gemiddeld slechts drie dagen per jaar ziek.
· Betere balans tussen werk en privé. 98 procent van de BT werknemers komt terug na zwangerschapsverlof; significant meer dan het landelijk gemiddelde.
· Milieuvoordelen. Minder woon-werkverkeer is goed voor het milieu. In 2001 heeft het beleid van BT 12 miljoen liter benzine bespaard, dit komt neer op een kostenbesparing van 10 miljoen pond. Ook is de CO2-uitstoot verminderd met 54.000 ton.
- EINDE -

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2008-'09, dat eindigde op 31 maart 2009, behaalde BT Group een omzet van 21.390 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt. Kijk voor beeldmateriaal van BT in hoge resolutie op: www.edelmanpr.nl/pressroom.