Ingezonden persbericht


Persbericht

Gecertificeerde EHBO'ers voor de hond


1 maart 2010 hebben de eerste deelnemers aan de workshop EHBO voor de hond het examen met positief resultaat afgesloten. Alle deelnemers waren dan ook geslaagd voor de workshop. De eerste gecertificeerde EHBO'ers voor de hond lopen al rond in de gemeente Hulst!

De deelnemers hebben de workshop EHBO voor de hond gevolgd. De workshop bestaat uit drie avonden les van 19.00 tot 22.00u en gaat door bij Eet- en drinckerij Nobel te Graauw. De workshop kost ¤ 75,- inclusief een workshopboek, examen en certificaat.

Tijdens de EHBO workshop leert de deelnemer hoe men eerste hulp kan uitvoeren bij honden. Ongelukken zitten in een klein hoekje en kunnen vaak zelf opgelost worden. Tijdens de workshop zal er ingegaan worden op de gezonde hond, hoe te handelen bij een ongeluk, verbanden aanleggen en duidelijk inzicht verkrijgen wanneer diergeneeskundige hulp gewenst is. Ook zullen er praktijkvoorbeelden gegeven worden en aan de hand hiervan zal men moeten handelen.

Aan het einde van deze workshop is de deelnemer in staat EHBO uit te voeren bij honden. De workshop bestaat uit 3 lessen van 3 uur zonder hond. De laatste les bestaat uit een theorie-examen waarin getoetst wordt of het beoogde resultaat van de workshop behaald hebt.

Een nieuwe workshop EHBO voor de hond start al op 29 maart 2010.

Voor meer informatie en direct inschrijven kan men terecht op de website www.thedogcompany.nl of per mail info@thedogcompany.nl of per telefoon 06-2902 4706.