Ingezonden persbericht


Persbericht Yacht, 29 maart 2010

YACHT LAAT INTERIM PROFESSIONALS ZELF INVULLING ARBEIDSPATROON EN ARBEIDSVOORWAARDEN BEPALEN

Yacht geeft interim professionals de mogelijkheid om zelf invulling te geven aan hun arbeidspatroon en arbeidsvoorwaarden. Zo heeft de interim professional optimale vrijheid zelf te bepalen hoe tijd en persoonlijk budget aangewend worden.

Hiermee speelt Yacht in op de wensen van professionals en anticipeert Yacht op toekomstige ontwikkelingen als vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt, trends zoals flexibele arbeidspatronen en de balans tussen werk en privé. Met de nieuwe arbeidsvoorwaarden geeft Yacht uiting aan modern werkgeverschap.

Zelf keuzes maken
Uit diverse onderzoeken blijkt dat er een groeiende behoefte onder professionals is om zelf keuzes te maken rondom de invulling van werk, bijvoorbeeld projectmatig werken, werk van betekenis, eigen werktijden invullen, flexibiliteit in het aantal uren en ruimte voor bijvoorbeeld een sabbatical.

Met het personal benefit contract heeft de professional de vrijheid zelf te bepalen hoe tijd en persoonlijk budget aangewend worden. Ieder individu is tenslotte anders en heeft andere wensen ten aanzien van zijn of haar werktijden en arbeidsvoorwaarden. Naast het basissalaris ontvangt de werknemer maandelijks een persoonlijk budget waarmee men zelf invulling kan geven aan het arbeidsvoorwaardenpakket binnen Yacht.

Flexibiliteit
Hiermee stimuleert Yacht de werknemer een invulling te kiezen die op dat moment het beste bij hem of haar past. Daarbij heeft men de vrijheid om maandelijks een andere keuze te maken, waardoor de mogelijkheid bestaat om in te spelen op maandelijkse behoeften. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor extra vrije tijd in de zomer en/of extra geld voor de feestdagen. Ook voor opdrachtgevers sluit het nieuwe personal benefit contract aan bij de behoefte om flexibeler met de inhuur om te kunnen gaan.

Eind 2010 wordt geëvalueerd of het personal benefit contract voldoet aan de verwachtingen en wensen en wordt er bepaald of dit contract in deze vorm voortgezet wordt.

Over Yacht
Yacht. Mensen van betekenis.

Yacht is in Nederland marktleider op het gebied van detachering, interim-management en werving & selectie. Vanuit veertien kantoren faciliteert Yacht de markt met een netwerk van hoogopgeleide en ervaren professionals. Yacht levert specialisten in Bouwkunde, Civiele Techniek en RO, Finance, HRM, ICT, Legal, Logistics & Procurement, Marketing & Communicatie en Technology.

Met zijn relaties werkt Yacht aan intelligente oplossingen, die duurzaam rendement opleveren en de grootste impact hebben. Yacht doet dit vanuit zijn kernwaarden 'Expertise en 'Implementatiekracht'. Yacht geeft zijn klanten advies op het gebied van HR-oplossingen en helpt bedrijven zich duurzaam te ontwikkelen door het leveren van professionals.

Yacht is onderdeel van Randstad Holding NV, specialist in flexibel werk en human resourcesdiensten. Randstad Holding is genoteerd aan de AEX van Euronext Amsterdam.


---

Noot voor de redactie (