NEN


Informatiedag speelgelegenheden

vrijdag 18 december 2009, 10:00

De normcommissie Speeltoestellen organiseert op 30 maart 2010 bij CineMec in Ede een informatiedag over veiligheid van speelgelegenheden. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere het beheer van speelruimtes en het gebruik van de NEN-EN 1176-serie en NEN-EN 1177 besproken. De Europese normen voor speeltoestellen zijn vertaald naar het Nederlands en vanaf maart 2010 verkrijgbaar.

De visie op spelen is voor iedereen anders. Een kind heeft een andere kijk op een speeltoestel dan een ouder of een beheerder van een speelruimte waar veiligheid voorop staat. Wat is veiligheidsmanagement en hoe ga je er mee om? Wat is goed beheer? Hoe implementeer je de normen? Wat kun je met een risicoanalyse? Wat zijn de juridische aspecten? Hoe verhouden de normen zich ten opzichte van de zorgplicht? Antwoorden op deze vragen worden tijdens de informatiedag gegeven door leden van de normcommissie speeltoestellen en experts op dit gebied.

Inhoud informatiedag
De ochtend wordt ingevuld met een plenair gedeelte waarna dieper wordt ingegaan op de verschillende thema's in een aantal parallelsessies. Daarnaast hebben een aantal organisaties de mogelijkheid om deel te nemen aan de informatiemarkt. De dagvoorzitter is dhr. R. Wind van VWA, lid van de normcommissie Speeltoestellen.

Informatie en registratie
De informatiedag vindt plaats bij CineMec in Ede. De ontvangst is vanaf 8.30 uur, het programma begint om 9.30 uur. Meer informatie over deelname is binnenkort te vinden op www.nen.nl, onder Evenementen of te verkrijgen via telefoon (015) 2 690 147 of evenementen@nen.nl. Inhoudelijike informatie over de normen: Merel Ahles, afdeling Consumentenzaken, (015) 2 690 293, Merel.Ahles@nen.nl