Gemeente Medemblik

Uitnodiging sociaal café Medemblik

Voor wie kleinkinderen heeft, zijn ze vaak van grote betekenis. Grootouders hebben veel te bieden aan hun kleinkinderen. Grootouders geven hun kleinkinderen warmte en aandacht, bieden rust, springen bij waar nodig, zijn een vertrouwenspersoon, bieden continuïteit, geven waarden door en bieden praktische hulp. Zoals het naar school brengen van de kleinkinderen. Het hebben van kleinkinderen kan er voor zorgen, dat eenzaamheid minder snel speelt. De leefwereld van en om het kind kan zorgen voor mogelijkheden om midden "in het leven" te staan en het sociaal netwerk uit te bouwen.

Bijeenkomst Netwerk opbouwen
Niet iedereen heeft kleinkinderen of heeft grootouders. Gelukkig zijn er allerlei andere manieren om een sociaal netwerk op te bouwen. Al dan niet in relatie met kinderen. Tijdens een bijeenkomst worden de kansen en mogelijkheden in kaart gebracht.

Dinsdag 30 maart
15.00-17.00 uur
Dorpshuis De Torenschouw
Torenstraat 17, 1674 NE Opperdoes

Programma:
Inleiding en gastvrouw: Marijke Langendijk

Kansen en mogelijkheden kleinkinderen - grootouders Op een basisschool in Medemblik is een kringgesprek geweest over het hebben van grootouders. De ervaringen vanuit dit gesprek worden als aanleiding gebruikt om met u in gesprek te gaan over de positieve kansen en mogelijkheden van het (pleeg-) grootouderschap. Als je niet het automatisme hebt van (klein-) kinderen, hoe kom je dan in contact met andere mensen? Thea Stekkerman kwam ongeveer 10 jaar geleden terug in Nederland en kende maar een paar mensen. Nu is zij een bruisende 60-er met een rijk netwerk aan vriendinnen en andere sociale contacten.

Aanmelden
U kunt zich vóór 29 maart opgeven bij Very Meester, beleidsmedewerker Welzijn en Onderwijs, bij voorkeur per e-mail:
very.meester@medemblik.nl, of telefonisch: (0229) 548147 (maandag, dinsdag, donderdag).