Gemeente Oldebroek


Overige informatie uit het gemeentenieuws van dinsdag 30 maart 2010

KANDIDAATSTELLING

VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL De burgemeester van Oldebroek maakt het volgende bekend:
1. Op dinsdag 27 april 2010 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal plaatshebben.
2. Op die dag kunnen bij de Hoofdstembureaus van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.
3. De benodigde formulieren voor:
de lijsten van kandidaten (model H 1);
de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9);
de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1); de machtigingen tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkoringen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H3-2);
de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4); de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10), zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar bij de sectie Burgerzaken, gemeentehuis te Oldebroek.

4. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van ¤ 11.250,00 (elfduizendtweehonderdvijftig euro) worden betaald door overmaking van dit bedrag op het rekeningnummer van het Ministerie van Binnenlandse Zaken te Den Haag, tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal een of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten kunnen worden verkregen bij de Kiesraad (www.kiesraad.nl), telefoonnummer (070) 4266266 begin_of_the_skype_highlighting (070) 4266266 end_of_the_skype_highlighting. Voor meer informatie over de verkiezingen van de Tweede Kamer kunt u contact opnemen met de afdeling Samenleving, sectie Burgerzaken, telefoonnummer (0525) 638220 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638220 end_of_the_skype_highlighting.

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING
Op grond van art. 23, lid 5, van de Gemeentewet dienen de besluitenlijsten van de raadsvergaderingen te worden gepubliceerd. Op de website van de gemeente Oldebroek, onderdeel "Bestuur en Organisatie", "Bestuur", "Gemeenteraad", "Besluitenlijst" zijn momenteel de lijsten van de vergaderingen van 9 maart 2010 en 11 maart 2010 opgenomen.

SCHIETOEFENINGEN
Dinsdag 30 maart , woensdag 31maart, woensdag 14 april, dinsdag 20 april en dinsdag 27 arpil worden er avondschietoefeningen gehouden op het ASK-terrein. Donderdag 1 april worden er op het ASK-terrein schietoefeningen gehouden, waarbij het terrein wordt uitgebreid met de strook ten zuidoosten van de Nieuwe Zuidweg (asfaltweg). In de periode van 12 tot en met 23 april zijn eveneens oefeningen gepland ter voorbereiding op de uitzending naar Uruzgan. Hierbij zullen voortdurend verplaatsingen plaatsvinden in de vierhoek die begrensd wordt door de gemeenten Oldebroek-Nijmegen-Utrecht-Huizen. De verplaatsingen gaan allemaal over de openbare weg onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee. Bij een aantal verplaatsingen zullen helikopters de konvooien begeleiden. Hoewel gebruik wordt gemaakt van het oefengebied met de openbare wegen zullen de acties tijdens de oefening zich zoveel mogelijk afspelen op militaire oefenterreinen. Er zal alles aan gedaan worden om hinder en overlast te voorkomen.

RONDJE POLITIEK
Wekelijks zendt de LOCO op woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur het programma 'Rondje Politiek' uit. In de komende weken zijn aan de beurt: Woensdag 31 maartChirstenUnie / ABO Woensdag 7 aprilCDA / VVD