Sint Franciscus Gasthuis
* Maart »

* 30 mrt 2010

Sint Franciscus Gasthuis verbetert service televisie en telefonie

Per 1 april 2010 kunnen patiënten gratis televisie kijken vanuit hun bed op de verpleegafdeling in het Sint Franciscus Gasthuis. Ook is het mogelijk om met hun eigen mobiele telefoon te bellen in plaats van met een vast toestel. Als patiënten niet over een mobiele telefoon beschikken, kunnen zij voor noodzakelijke gesprekken altijd gebruikmaken van de afdelingstelefoon.

Gastvrijheid

Gastvrijheid is een belangrijke kernwaarde voor het Sint Franciscus Gasthuis. Uit het patiënttevredenheidsonderzoek komt duidelijk naar voren dat patiënten de kosten voor telefonie en televisie te hoog vinden. Voorheen moesten patiënten namelijk een televisie of telefoontoestel bij hun bed huren voor een vast bedrag. Het ziekenhuis vindt de mening van zijn patiënten belangrijk en wil met deze service meegaan met de tijd. Het gebruik van de mobiele telefoon is toegestaan met uitzondering van onder andere het Operatiecomplex en de Intensive Care, vanwege mogelijke storing van medische apparatuur.

Missie

Het Sint Franciscus Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis met een rijke historie en beschouwt het als zijn missie om, in de geest van de naamgever en vanuit ons hart, te zorgen voor de zorgen van zijn patiënten. Het ziekenhuis heeft in mei 2009 drie sterren ontvangen in de Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen. Met deze classificatie toont het ziekenhuis zijn kwaliteit van eten en drinken, ambiance en aangeboden service voor patiënten en bezoekers.