Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mr. A. Wolfsen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Jantje Beton

Wolfsen opvolger van scheidend voorzitter Albertine Van Vliet

Utrecht, 30 maart 2010. Aleid Wolfsen (1960) is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Jantje Beton. Wolfsen, sinds begin 2008 burgemeester van Utrecht, volgt hiermee Albertine van Vliet op, die na negen jaar haar functie van voorzitter neerlegt.

Jantje Beton is erg blij met op deze opvolger, die - net als zijn voorgangster - veel bestuurlijke kennis en ervaring inbrengt. Bovendien heeft Wolfsen vanuit zijn functie als burgemeester veel oog voor en ervaring met het belang van buitenspelende kinderen in hun wijk. Albertine van Vliet heeft twee zittingsperiodes vol gemaakt. Wolfsen werd unaniem benoemd door de Raad van Toezicht.

Veel kinderen spelen minder buiten dan ze zouden willen. Oorzaken hiervan zijn onder andere een gebrek aan geschikte speelruimte, het ontbreken van kinderen om mee te spelen en ouders die kinderen niet meer buiten (durven te) laten spelen. Daarom initieert, ondersteunt en organiseert Jantje Beton zelf activiteiten zodat kinderen weer zorgeloos buiten kunnen spelen.