Gemeente Edam-Volendam

Verkeersregeling voor de dijk

Noordeinde Op 14 december jl. heeft de gemeenteraad de beleidsnotitie bereikbaarheid en parkeren toeristencentrum Volendam, inclusief uitvoeringsprogramma, vastgesteld. Het belangrijkste onderdeel van het uitvoeringsprogramma zijn de afsluitingen van het Zuideinde, het noordelijke deel van de Haven en de verkeersregeling op het Noordeinde. Dit alles geregeld middels fysiek beweegbare afsluitingen.

Volgens vast beleid is aan drie bedrijven gevraagd een offerte op te stellen voor het leveren van de hiervoor benodigde apparatuur. Na beoordeling van de ingediende offertes heeft op 16 februari jl. gunning plaatsgevonden aan Erdi Verkeerstechniek. Voor het realiseren van de technische installaties voor de fysiek beweegbare afsluitingen is aan de nutsbedrijven en KPN verzocht de benodigde aansluitingen zo snel mogelijk te realiseren. Mede als gevolg van de langdurige vorstperiode zal het waarschijnlijk plm. 6 weken kunnen duren voordat dit alles is gerealiseerd.

Verkeersregeling m.i.v. 1 april tot 1 oktober 2010

Dit betekent dat de nieuwe verkeersregeling voorlopig nog niet in kan gaan en het verkeersbesluit van 9 april 2009 nog steeds van kracht is. Op grond hiervan wordt met ingang van donderdag 1 april tot 1 oktober 2010 c.q. zoveel eerder als de datum waarop de nieuwe verkeersregeling ingaat, de verkeersregeling op de dijk als volgt toegepast:

Noordeinde > dagelijks tussen 11.00 en 21.00 uur alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer d.m.v. verkeersregelaars;

Haven > dagelijks tussen 11.00 en 21.00 uur gesloten voor alle verkeer tussen het Havendijkje en de Zeestraat, d.m.v. fysieke afsluiting ter hoogte van café de Boer, Haven 56;

Zuideinde > dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer d.m.v. verkeersregelaars en tussen 18.00 en 21.00 uur gesloten voor alle gemotoriseerd verkeer d.m.v. een fysieke afsluiting.