Overdracht directeurschap Rijksakademie van beeldende kunsten

30/03/2010 13:42

Rijksakademie van beeldende kunsten

PERSBERICHT

Amsterdam, 30 maart 2010

Na ruim 25 jaar op bevlogen wijze leiding te hebben gegeven

aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten en de Prix de Rome, draagt Janwillem Schrofer in mei 2010 het statutair directeurschap over aan Els van Odijk, directielid sedert 2000.

In de loop van het jaar zijn diverse afscheidsevenementen gepland.

Janwillem Schrofer zal na 1 mei als zelfstandig adviseur bij de Rijksakademie betrokken blijven bij met name de op handen zijnde renovatie van de monumentale Kavallerie-Kazerne en de opbouw van het Endowment, fonds van kunstenaars voor kunstenaars.

Raad van Toezicht Rijksakademie


--------------------------------------

De Rijksakademie van beeldende kunsten is een internationale onderzoeks- en productieplaats voor talentvolle professionele kunstenaars uit de hele wereld. Vijftig resident artists werken maximaal twee jaar in een eigen atelier aan onderzoek, experiment, projecten en productie. Met ondersteuning en faciliteiten op artistiek, theoretisch en technisch gebied schept de Rijksakademie een omgeving waarin residents zich met volle concentratie kunnen ontwikkelen. Ook organiseert de Rijksakademie de PRIXDEROME.NL, beheert zij historische en hedendaagse collecties en maakt deze toegankelijk door publicaties en presentaties via het Expertisecentrum. De Rijksakademie is nationaal en internationaal aantoonbaar van betekenis in de

wereld van de hedendaagse kunst.





http://www.rijksakademie,nl