Rechtbank Amsterdam


Vrijheidsstraffen voor overvallers Jimmy Woo

Amsterdam, dinsdag 30 maart 2010 - De rechtbank Amsterdam heeft opnieuw vonnis gewezen in de zaak van de overval op loungeclub Jimmy Woo op 27 november 2006. De twee verdachten zijn veroordeeld voor de overval en de vrijheidsberoving van personeel. Een van hen is tevens voor wapenbezit veroordeeld. De rechtbank heeft onvoorwaardelijke gevangenisstraffen opgelegd van 48 en 42 maanden.

De zaak heeft eerder bij de rechtbank gediend, waarna hoger beroep werd aangetekend. De zaak strandde echter bij het gerechtshof omdat het dossier was zoekgeraakt. De verdachten hadden toen al een deel van hun straf erop zitten. Vervolgens is door het Openbaar Ministerie opnieuw een dossier samengesteld en heeft de officier van justitie de zaak vorig jaar voor de tweede maal bij de rechtbank aangebracht. De door de verdediging ingebrachte bezwaren daartegen zijn bij tussenbeschikking van 23 april 2009 verworpen.

Op 16 maart jl. heeft de rechtbank de zaak inhoudelijk volledig opnieuw behandeld. Bij het opleggen van de straffen heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van het feit, een gewelddadige overval met meerdere slachtoffers. Wel heeft de rechtbank een aftrek op de straf toegepast omdat de behandeling van de zaak buiten de schuld van de verdachten veel tijd heeft gevergd en een extra behandeling bij de rechtbank nodig is geweest. De al in voorlopige hechtenis doorgebrachte tijd wordt ook van de straf afgetrokken.

LJ Nummers

BL9418
BL9437

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 30 maart 2010 Naar boven