Politie Zaanstreek-waterland

Oplichters actief

Zaandijk, 30-03-2010 o Een 64-jarige vrouw uit de Jan Steijnstraat in Zaandijk is twee pinpassen kwijt, na het bezoek van een medewerkster van Evean. Tenminste, het slachtoffer dacht dat de vrouw voor Evean werkte.

De vrouw die zich voorgaf als medewerkster van Evean liet de voordeur open staan en dirigeerde de bewoonster naar de eerste verdieping. Waarschijnlijk heeft op dat moment een handlanger de pinpassen uit de woonkamer gestolen. Later die ochtend werd de vrouw gebeld door een medewerkster van de bank die de pincode vroeg. Na lang aarzelen gaf de vrouw haar pincode. Later werd twee maal geld van haar rekening gehaald.

De politie is op zoek naar mensen die wellicht de 27e maart rond tien uur in de ochtend iets gezien hebben. Het signalement van de vrouw: tussen de 35 en 40 jaar, tussen 1.55 en 1.60 meter lang, lichtgetinte huid, donker halflang krullend haar. Haar vermoedelijke handlanger was een man tussen de 30 en 40 jaar, tussen 1.75 en 1.80 meter lang, lichtgetint uiterlijk, kort donker haar en tenger postuur. Heeft u iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met 0900-8844.

De politie adviseert burgers die gebruik maken van de diensten van een zorginstelling om altijd te vragen naar een legitimatiebewijs en om in geen enkel geval de pincode van een bankpas te geven.