Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 30 maart

Alkmaar, 30-03-2010 o 15.30 uur

Aanhouding bedreiging ex

Heerhugowaard, maandag 29 maart

Een 30-jarige man uit Heerhugowaard werd maandagavond rond 19.50 uur aangehouden in zijn woning. De man had telefonisch woorden gehad met zijn ex-vriendin en bedreigde haar. Vervolgens reed hij naar haar woning en bonkte bij haar op de voordeur. Toen de vrouw niet opendeed ging de man weer weg. De vrouw belde de politie en deze hield de man aan wegens bedreiging. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Man meldt zichzelf na bedreiging

Den Helder, maandag 29 maart

Een 23-jarige man uit Den Helder meldde zichzelf maandagavond rond 22.00 op het politiebureau. Zijn ex-vriendin zocht eerder op de avond toevlucht tot het bureau samen met een vriendin. Zij gaven aan weggevlucht te zijn uit de woning van de verdachte. De man had met een mes allerlei meubilair vernield en daarna gedreigd naar de vrouwen dat als zij weg zouden rennen hij hen wat zou doen. De vrouwen gingen toch weg en meldden zich bij de politie. Agenten gingen naar zijn woning maar troffen de man hier niet. In de woning bleek inderdaad meubilair vernield te zijn. Ook het mes werd aangetroffen. De verdachte meldde zichzelf later op het politiebureau. Hij werd aangehouden.

Aanhoudingen voor diefstal fiets

Alkmaar, maandag 29 maart

Een 31-jarige Alkmaarder werd maandagmiddag rond 17.30 uur aangehouden op de Stationstraat. Mensen van de spoorwegpolitie zagen dat de man een slot van een fiets openbrak. De fiets stond in de fietsenstalling van het station. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Verkeersruzie

Alkmaar, maandag 29 maart

Maandagmiddag ontstond er op de Rogier van der Weijdestraat een verkeersruzie tussen een automobilist en een voetganger. Een 34-jarige automobilist uit Alkmaar reed deze straat in. Daar wilde een 35-jarige voetganger uit Alkmaar oversteken. Het was echter erg onduidelijk waar de man heen wilde. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de bestuurder achteruit reed en op de voetganger af kwam. De voetganger werd echter hierop zo boos dat hij de spiegel van de auto aftrapte en ook een aantal klappen op de auto gaf. De passagier van de 34-jarige automobilist belde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen bleken partijen onderling de schade te hebben geregeld. Zowel de voetganger als de automobilist werden aangehouden. Beiden werden na verhoor op het politiebureau heengezonden.

Mishandeling na verkeersruzie

Midwoud, maandag 29 maart

Een 44-jarige man uit Oostwoud werd maandagmiddag rond 17.30 uur aangehouden in zijn woning. Een 52-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude reed eerder op de dag over de Midwouderdorpsstraat in Midowud. Op deze weg, waar een maximum snelheid van 50 geldt, reed de automobilist 45 km/u. Hij werd ingehaald door een auto. De bestuurder hiervan claxonneerde en tikte vervolgens op zijn voorhoofd. De andere bestuuder toeterde terug, waarna de auto die hem inhaalde voor hem ging rijden en remde. De bestuurder stapte uit. De man uit Zuid-Scharwoude volgde zijn voorbeeld. Hij werd echter vastgepakt en werd geschopt en geslagen. Toen het slachtoffer pen en papier pakte om het kenteken te noteren van zijn belager kwam deze nogmaals naar hem toe en trapte hem nogmaals. Vervolgens reed de verdachte vol gas weg.

De 44-jarige man wist het adres van zijn belager te achterhalen. Hij ging bij de man langs en kon na het aanbellen direct een klap op zijn kaak incasseren. Hij werd vastgegrepen en naar het begin van het erf gesleurd. De man wist los te komen en ging naar de politie. Deze hield de man in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Getuigenoproep straatroof

Hoorn, maandag 29 maart

Een 16-jarige jongen uit Hoorn is maandagmiddag rond 12.30 uur op het Keern beroofd van zijn telefoon. De jongen kwam net uit school en liep ter hoogte van de ING bank vlakbij het station toen er een scooter naast hem stopte. De bestuurder van de scooter pakte hem beet bij zijn arm en gaf aan dat de telefoon van de jongen van hem was. De jongen liet zich echter niet overrompelen en stopte de telefoon weer in zijn zak. Er kwam op dat moment vanaf het parkeerterrein bij het station nog een jongen aanlopen. Deze ging achter de jongen staan en gaf aan dat hij de telefoon aan de scooterrijder moest geven. Het slachtoffer wist zich los te rukken, maar kreeg van de jongen die achter hem was komen te staan een klap op zijn achterhoofd. Hij werd door de jongen die achter hem stond vastgepakt. De scooterrijder pakte hierop de telefoon uit de zak van de 16-jarige jongen. De twee jongens stapte vervolgens op de scooter en reden weg de Noorder -Veemarkt op in de richting van het station.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Aangezien het op klaarlichte dag is gebeurd en er veel mensen op de been waren, moeten er mensen zijn die iets gezien hebben. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Na 7 jaar alsnog aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 30 maart

Een 39-jarige man uit Den Haag is donderdagmiddag aangehouden in zijn woonplaats voor een diefstal met geweld die hij in januari 2003 pleegde in een woning aan de Bickerstraat in Heerhugowaard. Een toen 77-jarige vrouw hoorde rond 18.45 uur s avonds een geluid aan de achterzijde van haar woning. Enkele minuten later zag zij licht boven op haar overloop branden en een schim. Zij riep naar boven, waarop er een man uit de slaapkamer kwam. In de keuken ontstond een worsteling waarbij de man een hand op haar mond legde. Hij hield haar vast en opende ondertussen allerlei laden waaruit hij dingen wegnam. Hij trok ook een armband van de arm van het slachtoffer af. Hij hield haar zo stevig in zijn greep dat de vrouw bijna geen lucht meer kreeg. De man verliet uit eindelijk met buit de woning. In de woning werd DNA van de dader aangetroffen. Dit DNA werd ingebracht in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Naar aanleiding van een nieuw ontwikkelde techniek bij DNA-onderzoek kreeg politie Noord-Holland Noord begin januari een match van de bij deze inbraak gevonden DNA met de verdachte. De man kon hierop afgelopen donderdag 25 maart worden aangehouden. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft de voorlopige hechtenis bevolen maar direct geschorst. Dat betekent dat hij in afwachting van een rechtszaak onder voorwaarden op vrije voeten is gesteld.

Diefstal en vermissing in ter Plaatse

Alkmaar, woensdag 31 maart

Op woensdag wordt in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht besteed aan een inbraak in een motel in Wieringerwerf en de vermissing van de 24-jarige Koen Joren uit Egmond aan den Hoef. De eerste uitzending van Ter Plaatse is om 17.30 uur en wordt vervolgens tot donderdagavond regelmatig herhaald.

Sinds vrijdag 19 maart wordt de 24-jarige Koen Joren vermist uit Egmond aan den Hoef. Koen is voor het laatst gezien op donderdag 4 maart, bij een etentje van familie in een Italiaans restaurant in Heiloo. Hij heeft de dag erna nog telefonisch contact gehad met een vriendin, waarin hij aangaf dat hij op Schiphol was en een last-minute vlucht had geboekt naar de Canarische eilanden. Uit de passagierslijsten van luchtvaartmaatschappijen is echter niet gebleken dat hij hierheen vertrokken is. Zijn familie deed vrijdag aangifte van zijn vermissing. Aangezien Koen een afscheids-sms heeft achtergelaten maakt men zich ernstig zorgen.

De politie zoekt getuigen die Koen Joren na vrijdag 4 maart nog hebben gezien of informatie hebben over zijn mogelijke verblijfplaats.