Gemeente Lansingerland

Vernieuwde wijk- en buurtindeling
Lansingerland

De gemeente Lansingerland maakte tot op heden gebruik van een verouderde wijk- en buurtindeling. Deze wijk- en buurtindeling was onevenwichtig.

Bleiswijk bestond uit 1 wijk en 10 buurten, Bergschenhoek uit 1 wijk en 3 buurten, Berkel en Rodenrijs uit 4 wijken en 20 buurten.

In de nieuwe indeling zijn er 16 wijken en 60 buurten. De bestaande namen van wijken en buurten zijn zo veel mogelijk gehandhaafd. Verder is bij de nieuwe begrenzing rekening gehouden met de omvang van wijken, toekomstige uitbreidingen, en logische grenzen.

De wijk- en buurtindeling met bijbehorende codering zal worden gebruikt voor statistische gegevens, onderzoeken, voor gemeentelijke diensten en voor maatschappelijke instanties.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 23 maart 2010 besloten:

* in te stemmen met de nieuwe CBS wijk- en buurtindeling met bijbehorende naamgeving en nummering;

* in te stemmen met de bijbehorende naamgeving van de wijken en buurten;

* de vastgestelde wijk- en buurtindeling te vullen met adresgegevens en postcodes.

U kunt de betreffende stukken vanaf 1 april 2010 tot en met 12 mei 2010 inzien bij het SPiL te Berkel en Rodenrijs Wanneer u belanghebbende bent, kunt u een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam (postbus 50951, 3007 BM Rotterdam) vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Â

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Waasdorp van de afdeling Strategische Ontwikkeling via telefoonnummer (010) 800 40 00.