Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Warmte/Koudevisie Zuidoost

---

Warmte/Koudevisie Zuidoost

30 maart 2010
Op 16 februari 2010 heeft de Stadsdeelraad Zuidoost de Warmte/Koudevisie Zuidoost vastgesteld.

De gemeente Amsterdam heeft in de Bouwverordening bepaald dat nieuwbouw aangesloten moet worden op stadswarmte als er een warmteleiding binnen 40 meter van de nieuwbouw ligt. Stadsdelen kunnen met een gebiedsgerichte energievisie duidelijkheid geven over waar stadsverwarming verplicht is en waar niet. Stadsdelen kunnen ook gebieden aanwijzen waar de verplichting tot aansluiting op stadsverwarming niet geldt.

De huidige luchtkwaliteit in Stadsdeel Zuidoost voldoet aan de normen. Het stadsdeel wil dat graag zo houden en waar mogelijk verbeteren. Daarom worden grootschalige nieuwbouwprojecten aangesloten op stadsverwarming en onderzoekt het stadsdeel de mogelijkheden voor het realiseren van een CO2-arme wijk. De Stadsdeelraad Zuidoost heeft op 16 februari 2010 de Warmte/Koudevisie Zuidoost vastgesteld. Hierin wordt een gebiedsgerichte energievisie geformuleerd voor het stadsdeel. Naast stadswarmte wordt aangegeven waar stadskoude gewenst is of andere energiesystemen die de CO2-uitstoot reduceren.

De Warmte/Koudevisie bestaat uit een hoofddocument en een bijlage met kaarten. Klik op de link hiernaast om deze te downloaden.

Meer weten over het milieubeleid van stadsdeel Zuidoost? Klik hier Warmte Koudevisie ZO versie 160210
Warmte Koudevisie met 5 kaarten

---