Gemeente Maassluis

Eerste stap naar combinatiefuncties in Maassluis is gezet

combinatiefuncties.jpg

Donderdag 25 maart jl. ontmoetten verschillende partijen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur elkaar in het stadhuis van Maassluis tijdens een netwerkbijeenkomst voor combinatiefuncties. Een combinatiefunctie is een professionele kracht die bijvoorbeeld vanuit het onderwijs werkt en zich daarnaast inzet voor een sportvereniging of culturele instelling. Het doel van deze bijeenkomst, verstrekken van informatie over de subsidieregeling en zoeken naar eventuele partners voor het realiseren van een combinatiefunctionaris, lijkt te zijn bereikt.

Alle sectoren waren goed vertegenwoordigd: het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en verschillende sportverenigingen en cultuurorganisaties. De avond begon met een brainstorm over de mogelijke betekenis van de combinatiefunctionaris voor de verschillende organisaties. Duidelijk werd dat het nieuwe initiatief in elk geval een aanvulling moet zijn op het bestaande onderwijs- en buitenschoolse aanbod. Daarnaast vond men het belangrijk te weten waaraan een combinatiefunctionaris moet voldoen. Is het een netwerker of toch meer een uitvoerder?

In een creatieve setting ging iedereen op zoek naar mogelijke combinaties binnen de sectoren onderwijs, sport en cultuur. En die blijken zeker aanwezig te zijn! Onder begeleiding van Eelco Koolhaas van bureau Beleidstheater raakte men al snel op dreef. Naast veel behoefte aan samenwerking, zijn er ook voldoende ideeën voor de inzet van een of meerdere combinatiefunctionaris in Maassluis.

Wethouder Joop Luijendijk kijkt terug op een goede bijeenkomst en hoopt dat de ingebrachte voorstellen op korte termijn gerealiseerd kunnen worden.

De bal ligt nu bij de organisaties. De partners moeten op korte termijn samen een voorstel opstellen, waarmee een subsidieaanvraag gedaan kan worden. Deze voorstellen kunnen tot 16 april 2010 worden ingeleverd bij de gemeente Maassluis. De combinatiefunctionarissen gaan al in het nieuwe schooljaar 2010-21011 aan de slag.

Meer informatie is beschikbaar bij Barbara Teuben bij de gemeente Maassluis, via telefoonnummer (010) 593 1817 of e-mail b.e.teuben@maassluis.nl.