Ingezonden persbericht


Garansys garandeert verbetering performance IT-organisatie van bedrijven IT-dienstverlener biedt als eerste garantie op IT-consultancy

Utrecht, 30 maart 2010 - Garansys biedt als eerste IT-dienstverlener in Nederland garantie op zijn consultancyactiviteiten met de nieuwe dienst 'TOC-IT Consultancy'. Het bedrijf biedt deze garantie al langer op zijn projecten. Dat leidde in 2009 tot een scoringspercentage van 96 procent van projecten die Garansys op tijd, binnen budget en met de juiste functionaliteit opleverde.

Net als bij projecten biedt Garansys nu ook harde garanties als het gaat om consultancy. De adviesdiensten zijn gebaseerd op de Theory of Constraints (TOC) van managementgoeroe Eli Goldratt. Hij ontwikkelde een bedrijfsproces­verbeteringsmethode die gericht is op het vaststellen en opheffen van bottlenecks in processen of ketens. Garansys heeft deze methode geschikt gemaakt en aangevuld voor toepassing binnen IT-projecten en IT-organisaties. Het bedrijf noemt deze aanpak TOC-IT.

"Onze klanten willen advies met concrete deliverables en geen vage en eindeloze consultancy­activiteiten", zegt Luc Spaas, CSO van Garansys. "De TOC-IT-aanpak heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen binnen de projecten van Garansys en eerder binnen Caesar Groep. Het is niet meer dan een logische stap om TOC-IT nu ook te vertalen naar de consultancyactiviteiten: veel IT-organisaties geven aan zich met onze aanpak te kunnen verbeteren. Dat betekent betrouwbare, voorspelbare resultaten en een hogere productiviteit. We zijn er trots dat we als eerste en enige IT-dienstverlener consultancy met garanties aan klanten bieden. Zij weten vooraf wat het concrete resultaat is en krijgen hierbij een duidelijke garantie op het eindproduct." Slaagt Garansys er niet voor honderd procent in binnen de afspraken te leveren, dan retourneert het bedrijf een aanzienlijk deel van de investering aan de klant.

###

Over Garansys
Garansys staat voor 'afspraak is afspraak' in IT. Het bedrijf is opgericht in 2009 en is een initiatief van de Caesar Groep. Bij Garansys, gevestigd in Utrecht, werken ruim vijftig mensen. Alle diensten van Garansys worden geleverd met een deliverable en een garantie. Klanten bevinden zich zowel in de profit- als non-profitsector en zijn vooral ondernemende (IT-)managers. Garansys blinkt uit in het waarmaken van IT-afspraken die noodzakelijk zijn voor een organisatie om haar doelstellingen te kunnen realiseren. Hiervoor heeft het bedrijf een specifieke aanpak ontwikkeld op basis van de 'Theory of Constraints' van managementgoeroe Goldratt. Deze filosofie is vertaald naar IT: TOC-IT.

Meer informatie is te vinden op www.garansys.nl.



Ingezonden persbericht