Sonim en SafeLinQ kondigen Sentinel emergency response oplossing aan


Robuuste Sonim XP3 Sentinel voor beveiliging van lone-workers

UTRECHT, 20100330 -- Sonim Technologies, producent van de meest robuuste Xtreme Performance (XP) mobiele telefoons ter wereld, kondigt vandaag de Sonim XP3 Sentinel Emergency Response oplossing voor lone-workers aan. Lone-workers werken alleen in potentieel gevaarlijke situaties waarbij persoonsbeveiliging levens kan redden, zoals bijvoorbeeld beveiligingsmedewerkers, reddingsteams en hulpverlening in afgelegen of gevaarlijke omgevingen. De XP3 Sentinel Emergency Response oplossing richt zich op de olie- en gassector, bosbouw, mijnbouw, onderzoek, beveiliging, zorgsector, defensie en militaire industrie en biedt werkers een robuust alarmeringsmiddel tijdens het uitoefenen van hun kritische taken.

Het hart van deze oplossing is de Sonim XP3 Sentinel. De Sentinel is gebaseerd op de meest robuuste mobiele telefoon ter wereld, de Sonim XP3 Quest Pro. Deze telefoon is via GPS verbonden met een state-of-the-art 24x7 alarmcentrale die noodmeldingen via GPS wereldwijd kan ontvangen.
De XP3 Sentinel is daarbij voorzien van speciale software voor de bescherming van lone-workers, een uitgebreide GPS, lange batterijlevensduur en een geïntegreerde "man-down sensor" die schokken, vallen, kantelingen en "geen beweging" detecteert en direct een pro-actieve waarschuwing geeft aan de alarmcentrale middels verzending van de GPS positie van de gebruiker. Een speciale "Red Risk" toets aan de zijkant van het toestel kan wordt geactiveerd door lang indrukken, zelfs als het toetsenbord geblokkeerd is, waarmee de noodoproep op diverse manieren kan worden uitgestuurd. Een omni-directional microfoon wordt direct geactiveerd waardoor de alarmcentrale de status van de werker op afstand kan controleren en indien nodig een noodantwoord terug kan sturen. In aanvulling op het initiële noodbericht kan de alarmcentrale op afstand een update van de GPS positie opvragen indien nodig.

Conform de Arbowet zijn werkgevers verplicht om maatregelen te nemen ter bescherming van hun medewerkers . De geïntegreerde Sentinel oplossing biedt bedrijven hierin een adequate oplossing voor de veiligheid van medewerkers en speelt tevens in op efficiency bij de inzet van personeel.

"Ons doel bij SafeLinQ is om veiligheidsoplossingen te bieden die zowel consumenten als bedrijven kunnen helpen zichzelf en hun bezittingen te beschermen en tevens kunnen bijdragen aan het nakomen van de zorgplicht. In samenwerking met Sonim is een unieke en geïntegreerde location based oplossing ontwikkeld o.a. gericht op beveiligings- en nutsbedrijven. Klanten van SafeLinQ zoals Skanska, Group4security en anderen zullen van deze robuuste en potentieel levensreddende dienst kunnen profiteren" zegt Martijn van Bree, CEO SafeLinQ international.

SafeLinQ participeert in het project Erasmusbrug, winnaar van het actieprogramma maatschappelijke sector & ICT (www.m-ict.nl ). Op de beurs Zorg & ICT in Utrecht van 30 maart t/m 1 april 2010 is informatie over dit project te verkrijgen op de stand van Erasmusbrug Zorglijn B.V., een grote centrale voor personenalarmering. Zorgorganisaties en medewerkers kunnen zich aanmelden om mee te doen met dit project, waarbij de XP3 Sentinel ook getest zal worden.

"Sonim en SafeLinQ hebben gezamenlijk een oplossing ontwikkeld die de veiligheid van werkers waarborgt in hun eigen potentieel gevaarlijke omgevingen, van olie- en gasvelden tot beveiligings-medewerkers en de bouwsector. De combinatie van de meest robuuste telefoon ter wereld met speciaal aangepaste software voor communicatie met wereldwijd vertegenwoordigde en deskundige alarmcentrales zal de komende jaren levens redden, waarbij tevens voorzien wordt in de algemene gebruiksbehoeften voor mobiele telefonie" aldus Sanjay Jhawar, Vice President Applicaties van Sonim Technologies.

De Sonim XP3 Sentinel mobiele telefoon is ontwikkeld om de zwaarste testen te doorstaan. De product specificaties omvatten:
* Aantoonbare robuustheid: IP-67 / MIL-810G gecertificeerd
* Volledig onderdompelbaar in water tot 2 meter diepte gedurende 30 minuten: beschermd tegen schade door regen, mist, zout en vochtigheid
* Onvatbaar voor stof en microdelen: niet-poreuze behuizing voorkomt binnendringen van microdelen
* Bestand tegen stootbelasting: valbestendig van 2 meter hoogte op beton
* Immuun voor schokken en trillingen : ontwikkeld om trillingen tot 4G te weerstaan
* Geschikt voor extreme omgevingen: werkzaam bij temperaturen van -20°C tot +55°C
* Extra lang battterijgebruik: tot 18 uur gesprekstijd en 62 dagen stand-by tijd
* Duurzame werking: toetsenbord getest op 850.000 keer indrukken
* Extra luide audio (110DB): goed te beluisteren / te spreken in luidruchtige omgevingen
* Solide display: drukbestendig en krasvast 1.5 mm Gorilla glass display
* Assisted GPS: de lokatie van de werker is beschikbaar voor noodoproep installaties, nauwkeurige positiebepaling
* Robuuste camera: 2 Mega Pixel camera met LED flits

Er bestaat geen enkele technische standaard die volledig de robuustheid van de Sonim XP3 Sentinel dekt - daarom test Sonim volgens de eigen stringente Rugged Performance Standards (RPS) die te vinden zijn op www.sonimtech.com/rps.php . De XP3 Sentinel ondersteunt deze prestatie, net als alle Sonim toestellen, met een onvoorwaardelijke garantie met omruil gedurende drie jaar.

De Sonim XP3 Sentinel zal vanaf het tweede kwartaal 2010 beschikbaar zijn via selectieve partners.

Over SafeLinQ
SafeLinQ Benelux (onderdeel van de SafeLinQ groep) en is gespecialiseerd in het aanbieden van een range aan veiligheidsoplossingen op basis van GSM en GPS technologie. SafeLinQ werkt in Nederland samen met bedrijven als Securitas Alert Service, MobileTrack, Meavita, ADT en LETAC.
SafeLinQ International is één van de snelst groeiende aanbieders van plaatsbepalingtechnologie (Location Based Services - kortweg LBS) in de wereld. SafeLinQ is op dit moment actief in 12 verschillende landen wereldwijd en werkt o.a. samen met South African Police Services (SAPS), O2, Orange, Vodacom, Ministry of Justice in Engeland, Securitas en ADT. Als van oorsprong Nederlands bedrijf heeft SafeLinQ haar Internationale hoofdkantoor in Utrecht en verkoopkantoren in Spanje, Engeland, Zuid-Afrika en Hong Kong.

Over Sonim Technologies
Sonim Technologies (www.sonimtech.com) produceert de duurzaamste mobiele telefoons ter wereld, die ontworpen en ontwikkeld zijn voor mensen die buiten werken of sporten in extreme omstandigheden. De XP lijn mobiele telefoons van Sonim beschikt over buitengewoon vakmanschap, extreme flexibiliteit en een onvoorwaardelijke garantie van drie jaar die toonaangevend is in de industrie. Verwachtingen van gebruikers op het gebied van robuuste technologie worden hiermee opnieuw bepaald. Sonim levert tevens een compleet end-to-end mobiel VoIP platform waarmee uitgebreide push-to-talk diensten op GPRS, UMTS, EVDO, WiFi en WiMAX data netwerken worden geleverd. Het hoofdkantoor van Sonim bevindt zich in San Mateo, California. Sonim opereert in 17 landen.





Ingezonden persbericht