Van Froyenhoven en Foubert schitteren op BK Sports Aerobics

30/03/2010 15:59

De FitnessOrganisatie VZW

GENT - Afgelopen weekend vond in de Topsporthal in Gent het FISAF Open Belgisch Kampioenschap Sports Aerobics en Fitness Teams plaats. In de twee disciplines werd gestreden om de Belgische titel, waarbij enkele buitenlandse deelnemers voor sterke concurrentie zorgden. Een week eerder werd de Belgische titelstrijd bij de Hiphop Teams beslecht.

Voor het eerst in de geschiedenis van De FitnessOrganisatie werden de Hiphop Teams gescheiden van de Sports Aerobics en Fitness Teams competitie.

Afgelopen weekend zagen zo'n 300 toeschouwers in de Topsporthal hoe Fysiofit-atlete Aaike Foubert als eerstejaar-senior de gouden medaille behaalde bij de Solo Dames en tweede werd bij de teams in een trio met de ervaren Gwendolynn Ongena en Marlies Torfs. Daar lag tegelijk ook de grootste verrassing van het weekend: het jonge trio Bonnarens-De Smet-Hoskens liet enkele sterke clubgenoten van Fysiofit achter zich en won zo het goud. In dezelfde categorie moest het Jazzmijn-trio Breyne-Breyne-D'Hossche helaas verstek geven voor de finale door een tijdens de voorrondes opgelopen blessure.

Melvin Jonckers bevestigde zijn talent door bij de solo heren junioren zijn Israëlische tegenstander Golossarski achter zich te laten. In dezelfde leeftijdscategorie trok Shauni Van Froyenhoven bij de dames aan het langste eind in een spannende strijd met Lissa Van Brande. Samen met Elise Verhoyen behaalden zij als trio ook de gouden medaille bij de teams junioren.

Bij de Aerobic Teams viel vooral de vooruitgang van de Jazzmijn-teams op. Van hen wordt in de toekomst nog heel wat verwacht.

Een weekend eerder, op zaterdag 20 maart, ging de Belgische FISAF-titel Hiphop Teams bij de cadetten naar Rebound (Dansschool Project, Mol), bij de junioren naar D-Railed (Jazzmijn, Machelen) en bij de senioren naar Funkforce Fitopia (Fitopia, Edegem). In een uitverkocht GUSB Universitair Sportcomplex zorgden enkele nieuwkomers met een sterk debuut voor verrassingen. De toekomst is verzekerd!

Alle volledige resultaten en foto's zijn terug te vinden op www.DFOevents.be !

Meer informatie: Conny Van De Walle - 09/232.50.36 en 0476/24.61.74

Event-website: http://www.dfoevents.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel