Ingezonden persbericht

LEZING EN AVONDRONDLEIDING CHEETAH CONSERVATION FUND IN DIERENRIJK

Rondleiding met aansluitend lezing van Lily Vercruijsse op dinsdag 30 maart

Nuenen, dinsdag 16 maart 2010 - De Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk organiseert in samenwerking met Dierenrijk een avondrondleiding met aansluitend een lezing over het Cheetah Conservation Fund (CCF) op dinsdag 30 maart. Het CCF is een van de dierenbeschermingsprojecten waar de stichting zich voor inzet.

Het Cheetah Conservation Fund (CCF) in Namibië is een van de dierenbeschermingsprojecten die financieel wordt ondersteund door de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Deze stichting zet zich in voor diverse projecten in de wereld die ervoor zorgen dat de soortgenoten van de dieren in de twee Brabantse dierenparken ook in het wild kunnen voortbestaan. De lezing wordt gegeven door Lily Vercruijsse, zelf ook donateur van de stichting. Zij heeft vier maanden als vrijwilliger bij het CCF gewerkt. Het CCF is een toonaangevend centrum voor het behoud van het snelste landdier ter wereld; de cheetah (of jachtluipaard). De cheetah wordt sterk bedreigd in zijn voortbestaan. Er leven nog zo'n 12.000 exemplaren in het wild en hij komt alleen nog voor in de zuidelijke landen van Afrika. De lezing wordt geïllustreerd door verschillende foto's van de fascinerende dieren in Namibië. Voorafgaand aan de lezing is er een rondleiding door Dierenrijk in de schemering, begeleid door een gids van de stichting. Zo kan de bijzondere sfeer van een bijna verlaten dierentuin met tijgers, apen en olifanten die zich opmaken voor de nacht worden ervaren.

Programma
De lezing vindt plaats op dinsdag 30 maart. Dierenrijk is deze avond geopend van 18.45 tot 22.00 uur. De entree voor deze unieke avond bedraagt ¤ 10 en is inclusief rondleiiding, lezing en parkeermunt. De voorverkoop van de kaarten vindt plaats aan de kassa van Dierenrijk. Het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie over de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk en de projecten is te vinden op www.vriendendierenrijk.nl.
---