Ingezonden persbericht

Interpolis.nl beste website bij oriëntatie naar arbeidsongeschiktheidsverzekering

AMSTERDAM - Wanneer respondenten zich online oriënteren naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering, is de kans het grootst dat Interpolis als favoriet wordt aangewezen. Dit blijkt uit de Web Performance Scan van WUA!. Tijdens het onderzoek in februari 2010 zijn in totaal 169 beoordelingen gegeven over 45 verschillende websites.

De 10 best presterende organisaties volgens de Web Performance Scan

Onderzoeksresultaten

De website van Interpolis.nl heeft op alle deelthema's van de Web Performance Scan goed gepresteerd. Interpolis.nl blijkt vooral goed vindbaar, en wordt door de respondenten als gebruiksvriendelijk ervaren. De constante prestatie over het gehele spectrum van de door WUA! onderzochte deelaspecten leidt er uiteindelijk toe dat 20% van de respondenten Interpolis.nl als favoriete verzekeraar aanwijst.
Centraalbeheer.nl behaalt eveneens een reeks mooie uitslagen op de verschillende deelthema's. Van de respondenten die de website bezoeken, besluit ruim 93% erop verder te kijken. Hiermee scoort de aanbieder een 9 voor het deelthema 'doorgaan'. Ook de vormgeving van de website van Centraal Beheer wordt goed beoordeeld.

Web Performance Scan

Voor het onderzoek nodigde WUA! veertig respondenten uit, allen minimaal 15 uur per week werkzaam als ondernemer of ZZP-er. Zij kregen de volgende casus voorgelegd: "Om te voorkomen dat ziekte of ongeval tot een inkomstenverlies leidt, wilt u graag een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten." Aan hen is vervolgens gevraagd om zich op het internet te oriënteren naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering. De deelnemers mochten vervolgens zelf bepalen welke elementen doorslaggevend waren in het bepalen van de voorkeur. Aan de hand van het zoekgedrag en de genoteerde indrukken berekende WUA! de cijfers voor de verschillende deelaspecten, om zo tot een winnaar van de Web Performance Scan te komen.

Over WUA!

WUA! is dé marktleider in Nederland op het gebied van Web Performance en sinds 2009 dochterorganisatie van Effectory. WUA! heeft met de ontwikkeling van de Web Performance Scan een uniek product op de markt gezet. Met de Web Performance Scan helpt WUA! grote en middelgrote organisaties met het inzichtelijk en meetbaar maken van hun prestaties op het internet. Deze organisaties zijn hierdoor in staat hun prestaties voortdurend op gerichte wijze te verbeteren. Door de WUA! Web Performance Scan gebenchmarkt periodiek uit te voeren, meet WUA! precies of gedane verbeteringen en investeringen effect hebben op de prestaties van websites. In de visie van WUA! dient informatie uit onderzoek daadwerkelijk te zorgen voor verbetering van websites en de positionering binnen de betreffende branche.

Onderzoeksopzet
Onderzoek: februari 2010
Case: 'Je gaat je op het internet oriënteren naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering.'
Aantal respondenten: 40
Selectiecriteria: 70% man/30% vrouw verdeling,

allen minimaal 15 uur per week werkzaam als ondernemer of ZZP-er
in detailhandel, bouwsector, zakelijke dienstverlening of groothandel
Leeftijd: tussen de 23 en 48 jaar oud.
Plaats onderzoek: Amsterdam
Opleiding: MBO, HBO, WO
Ervaring: oriënteren regelmatig op het internet
DVD panel discussie: 2 keer 1 uur
Aantal pagina's rapportage: 200+
Volgende meting: tweede meting in augustus 2010

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht