Gemeente Nieuwegein

donderdag, 18 maart 2010

Heel Nederland stapt op woensdag 31 maart tussen 12.00 uur en 13.00 uur minimaal een half uur op de fiets. Deze recordpoging Heel Nederland Fietst is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Fietsersbond. Hiermee laten zij op een ludieke manier zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis 30 te komen. Fietst u mee?

Op de afbeelding ziet u het logo van Heel Nederland Fietst De gemeente Nieuwegein ondersteunt deze recordpoging van harte: fietsen is beter voor de gezondheid, de veiligheid en bereikbaarheid, het milieu en het is leuk!
De actie sluit dan ook goed aan bij de ambities van de gemeente vanuit `Nieuwegein beweegt!'. In dit programma werkt de gemeente samen met (maatschappelijke) partijen aan een sportief, duurzaam, gezond, beweeglijk en vitaal Nieuwegein. Meer informatie over dit programma is te vinden op de speciale website: www.nieuwegein.nl/nieuwegeinbeweegt.

Meedoen?

Ga naar www.heelnederlandfietst.nl en meld uw organisatie, school of sportvereniging aan. Individueel meedoen kan ook, als u de 31e toch al fietst, bijvoorbeeld naar het werk, naar school, de winkel of in de sportschool.

Activiteiten in Nieuwegein


* Fietsles voor vrouwelijke bewoners van het Nypelsplantsoen

Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN) organiseert woensdag 31 maart in samenwerking met Altrecht Talent fietslessen voor vrouwelijke bewoners van het Nypelsplantsoen. Wethouder Carla Curvers zal deze fietsles om 12:00 uur letterlijk aftrappen (nabij Nypelsplantsoen 1). De fietslessen worden gegeven door vrijwilligers en duren tot ca. 14:00 uur. Een kapotte fiets is geen excuus: Altrecht Talent zorgt voor eventueel benodigde reparaties. Zo gaat uw fiets ook nog langer mee!

Opgeven kan bij Lenie Winter, telefoon 06-43368432 of 030-6033748 of email lenie.winter@welzijnnieuwegein.nl.

* Avondfietstocht Fietsersbond

De Fietsersbond Nieuwegein start woensdagavond 31 maart om 19:00 uur met een serie avondfietstochten. Deze tochten zijn bedoeld voor nieuwe én doorgewinterde fietsers, die graag snelle en prettige fietsroutes in Nieuwegein willen leren kennen.
Op 31 maart wordt Nieuwegein-Noord verkend, met o.a. de Galecopperroute - een snelle, prettige fietsroute van Galecop naar het Stadscentrum en terug - en bijzondere plekken in Nieuwegein. Later in het jaar volgen nog tochten door Nieuwegein-Zuid en Nieuwegein-Oost. Vertrek is om 19.00 uur op de hoek van 't Sluisje en de Herenstraat. Een gewone stadsfiets is voldoende. Om ca. 20.30 uur eindigt de tocht weer bij het vertrekpunt.

Opgeven hoeft niet, maar kan bij Clarion Wegerif, telefoon (030) 605 3099 of email clarion.wegerif@12move.nl.

Op de afbeelding ziet u logo's van samenwerkende organisaties