Gemeente Voorschoten

voor een wereldrecord

Gemeente Voorschoten fietst mee voor een wereldrecord

Heel Nederland intranet Wethouders en ambtenaren van de gemeente Voorschoten stappen op woensdag 31 maart om 12.00 uur in Voorschoten op de fiets. Medewerkers van de gemeente Wassenaar vertrekken om 12.00 uur vanaf het gemeentekantoor en ontmoeten de Voorschotenaren bij het station, waarvandaan zij gezamenlijk de route voortzetten. De actie is onderdeel van de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst. Op de recorddag zitten 1 miljoen Nederlanders op de fiets en tienduizenden mensen doen tussen 12.00 en 13.00u mee.

31 maart vindt de wereldrecordpoging Heel Nederland Fietst plaats. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en de Fietsersbond laten op een ludieke manier zien dat fietsen een gemakkelijke manier is om aan de dagelijkse dosis bewegen te komen. De gemeente Voorschoten draagt, samen met de gemeente Wassenaar, haar steentje bij.

Waarom fietsen?

Fietsen is een makkelijke vorm van bewegen die vrij eenvoudig in het dagelijks ritme van mensen is in te passen. Vooral op de kleine(re) afstanden tot 7 kilometer kiezen we nog te vaak voor de auto. Daarnaast draagt fietsen bij aan de gezondheid van mensen: drie keer per week drie kilometer heen en weer fietsen verbetert de conditie van mensen met een slechte conditie al met 10%. En niet te vergeten, het stimuleren van fietsen draagt bij aan de aanpak van het fileprobleem en de vermindering van CO2-uitstoot.

De campagne Heel Nederland Fietst wordt gesteund door de ministeries van VWS, VenW en VROM. Partners van Heel Nederland Fietst zijn: de campagne 30minutenbewegen, ANWB, BOVAG, Rai Vereniging, VSG, NOC*NSF, Convenant Gezond Gewicht, Le Grand Départ Rotterdam 2010, Gemeente Amsterdam, NBTC, NTFU, Veilig Verkeer Nederland, OV-fiets, en St. Landelijk Fietsplatform.

* 30 maart 2010