Gemeente Medemblik

Medemblik Werkt Kerngericht

Wethouder Joop Posma heeft op 25 maart als symbolisch gebaar, tijdens de bijeenkomst Medemblik Werkt Kerngericht, de voorzittershamer overgedragen aan Bertus Schilder, voorzitter van de Dorpsraad Wognum. Deze bijeenkomst, georganiseerd door de kernconsulent van de gemeente Medemblik, Minke Jellema, had als doel om de overleggen van het kernplatform formeel van start te laten gaan. De gemeente wil de invloed en betrokkenheid van inwoners op het gebied van hun woon- en leefomgeving vergroten. Tijdens de bijeenkomst ontvingen de aanwezigen informatie over de ontwikkelingen rond leefbaarheid in de gemeente.

Kernplatform
In iedere kern kan een kernplatform worden opgericht, hierin nemen leden van de desbetreffende dorpsraad, externe samenwerkingspartners zoals politie en woningbouwcorporatie en de kernconsulent namens de gemeente plaats. De kernplatformen gaan functioneren als aanspreekpunt en klankbord, voor zowel haar inwoners als de gemeente. Vaak gaat het over concrete voorzieningen voor bijvoorbeeld speelruimte en verkeersveiligheid, maar het kan ook gaan over de sociale samenhang en het samen leven in de kern. Kerngericht werken komt waar mogelijk met oplossingen. Maar soms is het ook een zaak van `lange adem'.

Kernconsulent
Iedereen kan met ideeën en suggesties de consulent benaderen dan wel de dorpsraad van zijn/haar kern. De kernconsulent legt de nodige verbindingen binnen de wijk en voert de regie. Samen met de politie, woningstichting en andere instellingen krijgt het kerngericht werken vorm.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Minke Jellema, tel: (0229) 548152 of e-mail: minke.jellema@medemblik.nl (ma,di,do,vr).Verdere informatie staat in de folder. Deze folder is te downloaden via de website: www.medemblik.nl.