Nedstat

met Nedstat

LAOLA1.tv verbetert online resultaten met Nedstat

Frankfurt, 30 maart 2010 - De internationale online sportzender LAOLA1.tv heeft alle records in websiteverkeer gebroken. Sinds de herlancering van de website in augustus 2009 is het aantal pageviews toegenomen met 60 procent, het aantal bezoeken met 79 procent en het aantal unieke bezoekers met 95 procent. Het verbeterde online aanbod is het resultaat van nieuwe exclusieve video content en een diepgaande analyse van bezoekgedrag met behulp van Nedstat's web analytics oplossing Sitestat en de video analytics oplossing Stream Sense(TM).

LAOLA1.tv voorziet sportfans en content partners het hele jaar door van online sport videos. Gebruikers kunnen sportevenementen, samenvattingen van wedstrijden, special features en live streams van belangrijke wedstrijden bekijken, bijvoorbeeld uit de Spaanse Primera División en de Volleyball Champions League.

"Met de inhoudelijke uitbreiding van ons online aanbod hebben we ook onze web analytics inspanningen vergroot. In Nedstat hebben we een betrouwbare partner gevonden voor diepgaande analyse van bezoekgedrag op het LAOLA netwerk", zegt Rainer Geier, CEO van LAOLA1 Multimedia GmbH. "De gedetailleerde analyses helpen ons bij de optimalisatie van het aanbod aan gebruikers en adverterende partners. Door Stream Sense(TM) de komende tijd verder te implementeren krijgen we een completer beeld van de effectiviteit van onze video content."

"Omdat online videos de standaard zijn geworden voor media portals, hebben marketeers accurate informatie nodig over hoe bezoekers hiermee omgaan", zegt Ralf Haberich, General Manager bij Nedstat Duitsland. "Onze prijswinnende video analytics oplossing Stream Sense(TM) geeft gedetailleerd inzicht in hoe bezoekers bijvoorbeeld omgaan met online video advertenties. Zo kan worden bepaald wat de ideale lengte en de meest rendabele positie van een reclameboodschap is in een stream, of deze nu on demand, progressive download of live zijn en ongeacht waar de streams worden gehost."

Na implementatie van Stream Sense(TM) in alle video content zal het Nedstat consultancy team samen met de online afdeling van LAOLA1 verder werken om de gebruikservaring te optimaliseren en het aanbod aan advertentie formats te verbeteren.
Over LAOLA1

LAOLA1.tv is een toonaangevende online sportzender op het web en mobiel, die sportfans het hele jaar door voorziet van videos. LAOLA1.tv is in overeenstemming met het toenemende samenkomen van TV, internet en mobiele telecommunicatie, en biedt een eindeloze hoeveelheid exclusief videomateriaal en live streams aan van verscheidene sportevenementen, waaronder de Duitse Bundesliga, Oostenrijkse Bundesliga, Volleyball Champions League, Handbal Champions League en de Europese Beach Volleyball Tour.

LAOLA1.tv, LAOLA1.at (Oostenrijks grootste sportportal) en het video productiebedrijf unas media productions gmbh zijn verenigd in "the sportsman media holding".
Stream Sense