Siemens

Persbericht

201003. 279

Den Haag, woensdag 31 maart 2010

Geschikt voor extreme Siberische kou:

Mobiele wellhead compressor van Siemens voor verlenging levensduur gasputten Gazprom

Siemens Oil & Gas Solutions, gevestigd in Assen en Den Haag, heeft van het Russische bedrijf Technogarant de opdracht ontvangen voor de levering van een zogenaamde mobiele wellhead compressor solution. De installatie is geschikt voor de extreme kou van Siberië en wordt gebruikt om de levensduur van gasputten van Gazprom te verlengen. Met deze eerste pilot opdracht is een bedrag van circa 1,5 miljoen euro gemoeid.

De Mobile Wellhead Lifetime Extender MK-710 is een verplaatsbare installatie die is ondergebracht in een container en wordt ingezet op die locaties waar hij op dat moment nodig is. De unit, op basis van een schroefcompressor, wordt volledig op afstand bestuurd. Met een vermogen van 710 kW en een opbrengst van 400.000 kubieke meter gas per dag, zorgt deze ervoor dat de levensduur van een gasput met drie tot vier jaar wordt verlengd.

Tot de leveringsomvang van Siemens behoren, naast de unit zelf, de engineering, het projectmanagement, de installatieactiviteiten en de inbedrijfstelling. De mobiele wellhead compressor is ontworpen voor omgevingstemperaturen van -55 tot +36 graden Celsius en wordt eind dit jaar geïnstalleerd op één van de vele gasvelden van Gazprom in Siberië.

Deze opdracht is een doorbraak voor Siemens Nederland en biedt veel potentieel voor de business met Gazprom in de toekomst.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com