KNHS

Geen doorgang Fasna Trail 2010; KNHS-kampioenschap Endurance in Laag Soeren
31 maart 2010
NK Endurance

ERMELO (KNHS) Na overleg tussen de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en de organisatie van de Fasna Trail is besloten de editie van 2010 geen doorgang te laten vinden. De Fasna Trail is al jarenlang het toonaangevende internationale endurance-evenement van Nederland en tevens gastheer van het NK Endurance.

De groei van de afgelopen jaren van dit evenement in Ermelo verhindert de doorgang van de editie 2010. Het is noodzakelijk dat de komende jaren de inbreng van sponsoren vergroot wordt waardoor de financiële situatie voor de stichting Fasnatrail gewaarborgd kan worden. Op dit moment hebben Havens paardenvoeders en Nissan Nederland hun vertrouwen laten blijken door een verbintenis met de Fasnatrail aan te gaan voor de komende drie jaar.

Eric Lamsma is al jarenlang de sportieve aanjager van dit evenement. Hij zal het komende jaar trachten meer commerciële, financiële mankracht en expertise te betrekken in zijn bestuur om weer volledig financieel gezond op de kalender te staan in 2011.

De Endurancecommissie heeft haar pijlen in 2010 niet gericht op een NK Endurance voor de 160 km, maar op een KNHS-kampioenschap over 120 km. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 3 juli 2010 te Laag Soeren.