Gemeente Alphen aan den Rijn

Goudse Schouw/N11 wordt ongelijkvloers

Kruising Goudse Schouw/N11 wordt ongelijkvloers

Gemeente Alphen aan den Rijn en Rijkswaterstaat hebben een overeenkomst getekend waarin zij afspreken samen te werken aan de aanleg van een ongelijkvloerse kruising op de kruising Goudse Schouw/N11. De aanleg van de ongelijkvloerse kruising bevordert de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N11, dit past in het programma Meer Veilig van Rijkswaterstaat.

Wethouder Hans Groen in t Wout en Ineke van der Hee (Hoofdingenieur-Directeur Rijkswaterstaat Zuid-Holland) zijn blij met de overeenkomst. Samenwerken is in een groot en belangrijk project als dit erg belangrijk, als het gaat om verkeersveiligheid ga je niet over één nacht ijs. aldus de wethouder.

Om het plan te kunnen uitvoeren is samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de gemeente essentieel. De gemeente moet het bestemmingsplan aanpassen en er zullen werkzaamheden op het grondgebied van de gemeente en aan de gemeentelijke bovengrondse en ondergrondse infrastructuur moeten worden uitgevoerd. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de realisatie van de ongelijkvloerse kruising. De werkzaamheden zullen naar verwachting in oktober 2011 starten en als alles volgens planning verloopt zijn deze in 2013 afgerond.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen