Gemeente Bolsward


Nieuws
31-03-10

78 geboortes...78 bomen geplant!

Zaterdag 27 maart reiken raadsleden en collegeleden van de gemeente Bolsward de geboortebomen weer uit. In Bolsward is het traditie dat alle ouders of verzorgers van kinderen die het afgelopen jaar geboren zijn, een geboorteboom krijgen van de gemeente. Vanaf 2000 zijn met de geboortebomenacties totaal 603 bomen in Bolsward geplant, waardoor onze stad bij de geboorte van elke nieuwe Bolswarder weer een beetje groener wordt!
Naar een oud gebruik werd vroeger voor elk kind bij zijn geboorte een boom geplant, zodat het op enig moment kon beschikken over geld, door de verkoop van het hout, voor bijvoorbeeld zijn of haar trouwdag. Het gemeentebestuur van Bolsward heeft het oude gebruik in 2000 weer opgepakt. Een geboorteboom symboliseert voor de gemeente tegenwoordig de wens dat het kind opgroeit en zich ontwikkelt in een gezonde, groene stad. Dit jaar bestaat de stad Bolsward 555 jaar, een groene stad mede dankzij de kinderen in Bolsward.

Dit jaar zijn er in totaal 72 bomen uitgereikt. Een zestal ouders/verzorgers heeft aangegeven de geboorteboom thuis geen plaatsje te kunnen geven. Deze bomen planten we in een speciaal geboortebomenbosje.