Rode Kruis Vlaanderen

50ste âsticker van het Rode Kruisâ in samenwerking met (c)Disney-Pixar

Vlaamse âToy Story 3â-jubileumeditie ontwikkeld in Amerikaanse (c)Disney-Pixar studioâs.

De 50ste sticker van het Rode Kruis, die zal worden verkocht tussen 29 april en 13 mei 2010, wordt op alle vlakken een unieke editie en is nu reeds een echt âcollectorâs itemâ. De zelfklever wordt ondersteund door de razend populaire personages van Toy Story en is in de Amerikaanse (c)Disney-studioâs getekend. Voor het eerst zijn de figuren op de Rode Kruissticker in 3D-perspectief weergegeven, wat het geheel een extra dynamische dimensie bezorgt.

âHet is een hele eer dat een wereldconcern als (c)Disney-Pixar mee zijn schouders wil zetten onder onze stickerverkoop,â zegt Philippe Vandekerckhove, Gedelegeerd Bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen. âDe steun van de Toy Story- personages betekent immers een extra aanmoediging voor onze 14.000 vrijwilligers, die elke dag opnieuw onbezoldigd klaarstaan om hulp te bieden in Vlaanderen.â

âWe voelen ons gevleid dat het Rode Kruis ons benaderde voor de feestelijke 50ste editie van hun jaarlijkse stickeractie en zijn dan ook vereerd dat we met deze alom gerespecteerde organisatie kunnen samenwerken.â zegt Gil Van Laer, Algemeen Directeur en Gedelegeerd bestuurder Walt Disney Studios Benelux.

Opbrengst gaat naar de lokale Rode Kruisafdelingen Een Rode Kruissticker kost 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de 256 lokale Rode Kruisafdelingen. Voor hen is de stickerverkoop de belangrijkste inkomstbron, waarmee ze hun dagdagelijkse werking financieren. Met de opbrengst van de 14-daagse kunnen de Rode Kruisafdelingen onder andere aan sociale hupverlening doen, eerste hulpopleidingen geven, investeren in de aankoop van de noodzakelijke materialen en infrastructuur alsook in de opleiding van hun vrijwilligers.

Tombola en vrijwilligerswerving
Opnieuw tracht Rode Kruis-Vlaanderen nieuwe vrijwilligers aan te trekken via de sticker : zowel tijdelijke vrijwilligers om mee stickers te komen verkopen als mensen die zich op een gestructureerde manier willen aansluiten bij de organisatie. Alle nuttige informatie is vermeld op de achterzijde en geïnteresseerden kunnen op zoek gaan naar een tegelijk zinvolle en leuke activiteit als vrijwilliger via de website www.wordvrijwilliger.be.
Aan de Rode Kruissticker is tevens een tombola verbonden met prachtige prijzen : 2 autoâs van Skoda , 100 weekendverblijven in Molenheide, 25 waardebonnen t.w.v. ⬠1.000 voor decoratieverf van Levis en 500 waardebonnen t.w.v. ⬠50 van C&A.

Mechelen, 1 april 2010

(c) 2010 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20