Politie Groningen

Woensdag 31 maart 2010

Provincie Groningen, 31-03-2010

Inbraken tuinhuisjes

GRONINGEN Op het volkstuinencomplex bij de Zuiderweg in Groningen is in de vroege dinsdagochtend in vier tuinhuisjes ingebroken. De huisjes zijn opengebroken en er zijn diverse tuingereedschappen weggenomen. De eigenaren hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraken.

17 bekeuringen bij verkeerscontrole

GRONINGEN Bij een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg, Hereweg en Helperzoom in Groningen zijn dinsdagochtend 17 bekeuringen uitgeschreven. Tien fietsers zijn bekeurd voor rijden door rood licht en vier bromfietsers zijn bekeurd voor een te hoge
constructiesnelheid. Daarnaast zijn automobilisten bekeurd voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (2x) en het ontbreken van een kentekenplaat (1x).

Koper van kerk gestolen

SIDDEBUREN Van een kerk aan de Hoofdweg in Siddeburen zijn de bliksemafleiders vernield, doordat een deel van het koper is weggenomen. Dit is gebeurd op meerdere plaatsen rondom de kerk. Vermoedelijk is de vernieling/diefstal gepleegd tussen zondagmiddag en dinsdagochtend. De beheerder heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Velgen, banden en airbags gestolen

HAREN e.a. Tussen maandagavond en dinsdagavond zijn op drie locaties onderdelen van autos gestolen. Aan de Emmalaan in Haren zijn de velgen vaneen auto weggenomen. Aan de Rembrandt van Rijstraat in Groningen zijn twee banden van een auto gestolen en aan de Dollardlaan in Scheemda zijn de airbags uit een geparkeerde auto genomen.

Alcomobilist aangehouden

APPINGEDAM - Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Groningen is dinsdagnacht op de N360 bij Appingedam aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden en controleerden de man. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,3 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

LEEK - De politie heeft dinsdagnacht een 41-jarige man uit Leek op de Oldebertweg in Leek aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden en controleerden de man. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht op de Kardingerweg een 41-jarige Stadjer aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten zagen dat de man een fiets in de kofferbak van zijn auto laadde. De man bekende direct dat hij een fiets had gestolen bij nabijgelegen school. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden een meegenomen naar het bureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1 promille. De verdachte is voor verder onderzoek en verhoor ingesloten.