Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Workplace Study Badenoch & Clark: Nederlandse werknemers verwachten flinke salarisstijging Financieel experts moeten commerciële en communicatieve vaardigheden verbeteren

. Financiële beroepsgroep erkent tekortkomingen
. Werkgevers overwegen aanvullende competenties aan te trekken . Aantal financiële functies groeit in 2010

Amsterdam, 31 maart 2010 - Accountants en financiële adviseurs die als business partners aan ondernemingen zijn verbonden, moeten hun communicatieve en commerciële vaardigheden sterk verbeteren om hun toegevoegde waarde te bewijzen. Dat is één van de conclusies van de ŽWorkplace StudyŽ, uitgevoerd onder 1500 Europese werkgevers en financiële professionals in opdracht van financieel recruiter Badenoch & Clark. Een meerderheid van de Nederlandse werkgevers en financieel bestuurders verwacht dat het aantal functies voor financiële experts in 2010 zal toenemen.

Bijna de helft van de ondervraagde werkgevers vindt dat accountants medeverantwoordelijk moeten zijn voor de ontwikkeling én vertaling van de bedrijfsstrategie. Tegelijkertijd ontbreekt het deze beroepsgroep in de ogen van diezelfde werkgevers aan de daarvoor noodzakelijke communicatieve en commerciële vaardigheden. Hoewel accountants een sterk 'technisch platform' nog altijd zien als hun hoofdcompetentie, is binnen deze beroepsgroep ook een brede erkenning zichtbaar dat commercieel bewustzijn en communicatieve vaardigheden steeds belangrijker worden.

Ontevreden
De Workplace Study van Badenoch & Clark wijst ook uit dat bijna tweederde van de Nederlandse werkgevers (61,1%) zich in tijden van recessie weinig zorgen maakt over het behoud van hun toptalenten. Dat vertaalt zich in een flinke mate van ontevredenheid onder werknemers. Uit de cijfers blijkt dat 40% van de werknemers zich slecht gesteund en begeleid voelen tijdens de recessie en het komende jaar het liefst van baan zouden veranderen; een kwart van alle werknemers is volgens het onderzoek zelfs al actief op zoek naar een nieuwe baan.

Het onderzoek van Badenoch & Clark weerspreekt ook recente berichten over de bevriezing van lonen in 2010. De helft van werkgevers die aan het onderzoek deelnamen verwacht dit jaar 0,5 tot 3 procent hogere salarissen te betalen. Nederlandse werknemers hebben zelfs nog hogere verwachtingen: een stijging tussen de 3,5 en 6 procent.

Over Badenoch & Clark
Badenoch & Clark is een toonaangevend, internationaal werving- en selectiebureau. Het bureau is gespecialiseerd in het plaatsen van financieel specialisten op permanente, tijdelijke, interim- of projectbasis. Badenoch & Clark richt zich daarbij specifiek op accounting & finance functies en functies binnen de financiële dienstverlening. Badenoch & Clark heeft kantoren door heel het Verenigd Koninkrijk, in Nederland, Duitsland en Luxemburg.

Noot voor redactie,