Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ventus kennispartner ASL BiSL Foundation

Heerenveen, 31 maart 2010 --- Met ingang van 1 april is Ventus kennispartner van de ASL BiSL Foundation. Ventus, een toonaangevende en onafhankelijke Nederlandse dienstverlener en kennissourcer op het gebied van IT, Finance en Organisatiekunde, zet zich als partner in voor het aandragen van praktische toepassingen. De ASL BiSL Foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2002 het ASL- en BiSL-gedachtengoed beheert en het gebruik van de ASL- en BiSL-modellen voor de inrichting van de ict-structuren promoot. De stichting wil de gelijknamige beheermethoden professionaliseren en beoogt business en IT dichter bij elkaar te brengen. Ventus gaat zich, naast een verdere verbreiding van het BiSL-gedachtengoed, met name richten op de ontwikkeling van praktische toepassingen van het BiSL-model voor het vakgebied regievoering en informatievoorziening. Een voorbeeld hiervan is 'Regie in drie stappen', een praktische toepassing van het BiSL-model voor de inrichting van de regiefunctie. Regie in drie stappen houdt in dat Ventus een analyse maakt en bepaalt waar de problemen liggen, ondermeer welke BiSL-processen zijn niet of niet goed ingericht? Daarna wordt samen met de klant een RASCI-matrix ingevuld, zodat duidelijk wordt wie waarvoor verantwoordelijk is en wie bij welk proces betrokken zou moeten worden. RASCI staat voor Responsible, Accountable, Supportive, Consulted, Informed. Tenslotte worden degenen die het werk uitvoeren door Ventus-specialisten gecoacht om ze te helpen het werk daadwerkelijk in te richten. Bij alle stappen wordt gebruik gemaakt van het BiSL-model en de verschillende best practices. Flip Houtman, algemeen directeur van Ventus, is verheugd met het partnerschap. ʻDeze samenwerking biedt een absolute meerwaarde, niet alleen voor ons en de Foundation maar bovenal voor onze klanten.ʼ Ook Lucille van der Hagen, managing director van de ASL BiSL Foundation is enthousiast en verheugt zich op de samenwerking: 'Ik heb Ventus leren kennen als een partij die kennisdeling hoog in het vaandel heeft en die met succes eigen ervaringen toevoegt aan de publiek domein-modellen. Daarom verwacht ik veel van deze samenwerking.'

Over ASL BiSL Foundation
De ASL BiSL Foundation heeft tot doel het leveren van een bijdrage aan de professionalisering van het vakgebied van de informatievoorziening, onder meer door het onderhouden en verspreiden van public domain libraries voor applicatiebeheer en functioneel beheer en informatiemanagement. Zie voor meer informatie www.aslbislfoundation.org.

Over Ventus
Ventus is een toonaangevende en onafhankelijke Nederlandse dienstverlener en kennissourcer op het gebied van IT, Finance en Organisatiekunde. Ventus beschikt over een samenhangend portfolio van oplossingen dat de bedrijfsvoering aantoonbaar verbetert. Op basis van bewezen best practices heeft Ventus een eigen visie ontwikkeld hoe prestaties aanzienlijk verbeterd kunnen worden. Organisaties zijn zodoende in staat een krachtige regievoering neer te zetten, hun sourcingstrategie meetbaar succesvol te realiseren, en hun exploitatie- en projectenportfolio daadwerkelijk beheersbaar te houden. Ventus beschikt over zeer ervaren en praktisch ingestelde consultants, managers en specialisten, die met hun kennis, ervaring, passie en bovenal realisatiekracht, resultaten op overtuigende wijze weten neer te zetten. Juist door IT-kennis te combineren met financiële expertise zijn zij als geen ander in staat om problemen in de bedrijfsvoering duurzaam op te lossen. Ventus kiest ervoor op resultaten afgerekend te worden. Voor meer informatie www.ventus.nl.


Ingezonden persbericht