Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ziekenhuis Amstelland realiseert
succesvolle stap voor EPD

Ziekenhuis Amstelland heeft als eerste ziekenhuis in Nederland de vernieuwde basisregistratie van Siemens in gebruik genomen en zet daarmee zijn koers voort om met gebruik van een elektronisch patiëntendossier meer papierloos en gebruiksvriendelijk te kunnen werken. Alle patiëntgegevens kunnen sinds kort elektronisch worden geraadpleegd. Specialisten kunnen in één scherm alle benodigde gegevens zien, waardoor fouten in de informatieverschaffing vrijwel worden uitgesloten.

"Vanuit de specialisten is tevreden gereageerd op de nieuwe basisregistratie, met name de gebruikersvriendelijkheid, de website achtige look & feel en de overzichtelijkheid van de patiënten gegevens wordt positief beoordeeld. Binnen één scherm kunnen ze toegang krijgen tot het dossier, een takenlijst en een registratiedeel," aldus Robert Schotanus, informatiemanager van het Ziekenhuis Amstelland. " Er is door de mensen in het ziekenhuis, Care4ICT en Siemens hard aan getrokken om realisatie binnen de krappe tijdsplanning te halen en met succes, dat is zeker een compliment waard."

Eerder heeft het ziekenhuis het "Soarian Health Archive" in gebruik genomen. Dankzij de integratie van beide systemen kunnen alle benodigde patiëntgegevens zowel uit het actieve dossier als uit het archief worden gehaald.

De standaard basisregistratie van Siemens is geschikt voor ziekenhuisbrede medische informatie en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met specialisten uit diverse ziekenhuizen. De oplossing verlaagt de kosten en bevordert een snelle, laagdrempelige implementatie. De Siemens basisregistratie is gebaseerd op de nieuwste ontwikkeling van i.s.h.med. Nieuwe en bestaande onderdelen uit het totale i.s.h.med portfolio zijn daarom integreerbaar.