Bacardi en Brown-Forman kondigen distributieovereenkomsten in Europa aan

HAMILTON, Bermuda--(BUSINESS WIRE)-- 20100331 --

Bacardi Limited, het grootste particuliere sterkedrankenbedrijf ter wereld, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf en Brown-Forman wederzijds overeenstemming hebben bereikt over distributieovereenkomsten in Europa.

Bacardi en Brown-Forman hebben de contracten verlengd voor het door Bacardi distribueren van Brown-Forman merken in België, Luxemburg, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal en Andorra met ingang van 1 mei. Daarnaast werd een contract verlengd voor de distributie door Brown-Forman van de Bacardi merkenportefeuille in Tsjechië, ook per 1 mei.

Bacardi gaat eind april stoppen met de distributie van de Brown-Forman portefeuille in Nederland en gaat eind september stoppen met de distributie in Rusland waar Bacardi zich wil gaan richten op zijn eigen kernportefeuille.

“Bacardi heeft een lange en succesvolle relatie met Brown-Forman die een groot aantal cruciale regionale en lokale markten omvat – en deze beslissingen maken het mogelijk dat onze unieke distributiesamenwerkingsverbanden blijven bloeien,” aldus Bacardi Limited Chief Executive Officer Séamus McBride. “We zullen doorgaan met samenwerken om te zoeken naar mogelijkheden die passen bij ons beider behoeften over de gehele wereld.”

De twee bedrijven zullen in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk en in andere markten wereldwijd hun samenwerking voortzetten. Beide bedrijven zullen nieuwe afspraken onderzoeken als dat aan de orde is.

Over Bacardi Limited

Bacardi Limited is ‘s werelds grootste particuliere bedrijf op het gebied van alcoholhoudende dranken en produceert en distribueert verschillende internationaal erkende alcoholhoudende dranken en brengt deze op de markt. De merkenportefeuille van Bacardi Limited bestaat uit meer dan 200 merken en labels, waaronder: BACARDI® rum, ‘s werelds favoriete en best verkochte premium rum evenals ‘s werelds meest bekroonde rum; GREY GOOSE® wodka, wereldmarktleider op het gebied van superpremium wodka; DEWAR’S® Schotse whisky, de best verkopende gemengde Schotse whisky in de Verenigde Staten; BOMBAY SAPPHIRE® gin, de meest gewaarde premium gin ter wereld; CAZADORES® blauwe agave tequila, de bestverkopende premium tequila wereldwijd; MARTINI® vermout, wereldmarktleider op het gebied van vermout en andere toonaangevende merken. Het bedrijf werd opgericht in Santiago de Cuba, op 4 februari 1862. Bezoek voor meer informatie www.BacardiLimited.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bacardi Limited
Patricia M. Neal, 441-294-1110
of
Burson-Marsteller voor Bacardi Limited
Amy Federman, 441-294-1110

amy.federman@bm.com