Politie Utrecht

Kom bij de politie

Perberichten Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2010

Aanrijding met letsel

WOERDEN Op zaterdag 3 april om 07.50 uur werd politieassistentie gevraagd bij een ongeval op de Wulverhorstbaan te Woerden. Een bestelbus was met een links inhalende motorrijder in aanrijding gekomen op de rijstrook voor het rechtdoorgaande verkeer, gezien vanaf het tankstation de Wulverhorstbaan op. De 28-jarige motorrijder uit Montfoort is per ambulance afgevoerd met onder meer kneuzingen aan sleutelbeen en ribben. Hij kon later op de dag weer naar huis. De 68-jarige bestuurder van de bestelbus uit Schalkwijk bleek ongedeerd. De politie heeft verkeerstechnisch onderzoek ter plaatse uitgevoerd en de motor en de bestelbus technisch onderzocht. Ook zijn getuigen gehoord om de toedracht te onderzoeken.

Mishandeling

ABCOUDE - Op vrijdag 2 april 2010 omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat er een verkeersconflict had plaats gevonden in Abcoude en dat een partij op de Peppinghof zou zitten met een gebroken hand. Ter plaatse bleek het volgende. Een 31-jarige man uit Abcoude en zijn 35-jarige bijrijder uit Abcoude reden in hun personenauto over de Burgemeester des Tombesweg. Voor hen reed een 20-jarige jongeman uit Baambrugge op een scooter. De autobestuurder wilde de scooter inhalen. Deze zou hierbij zijn gaan slingeren. Daarna ontstond een achtervolging die uitmondde in een wederzijds handgemeen dat zich herhaalde bij de woning van de Abcoudenaren. Een gewaarschuwde motoragent zocht de scooterrijder op, die na een kort gesprek zich in Maarssen op het bureau kwam melden.

De bestuurder van de personenauto is voor de behandeling van zijn hand naar het ziekenhuis geweest. De scooterrijder was gewond aan zijn gezicht. De scooter is voor technisch onderzoek meegenomen. Betrokkenen hebben spijt van het voorval en zijn van plan om bemiddeling in te schakelen, zo bleek na het horen van de partijen op het bureau.

Poging zware mishandeling

ABCOUDE Op maandagochtend 5 april om 01.20 uur reden agenten naar een melding geluidsoverlast van een café op de Hoogstraat te Abcoude. Daar rende een man weg met een capuchon op die daarna in een auto stapte. De agenten liepen naar de auto en openden de portieren om de man tot stoppen te bewegen. De man startte echter toch en reed weg, met een van de agenten half nog in de auto hangend. Op een gegeven moment wist de agent toch uit de auto te komen, waarna het portier van de auto tegen een paal sloeg. De agenten zetten de achtervolging in. De auto sloeg in de Raadhuisstraat af, waarna zij de man aan konden houden op verdenking van poging tot zware mishandeling. De 21-jarige verdachte uit Abcoude blies op het bureau 570 ugl en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De 24-jarige politieman uit Maarssen deed aangifte.

Ruzie

HARMELEN Op zondagochtend 4 april om 03.00 uur kwamen surveillerende agenten een groepje jongens tegen toen een tentfeest op de Haanwijk te Harmelen ten einde was.
Eén van hen was behoorlijk gewond en is naar het Hofpoort ziekenhuis afgevoerd. Deze 23-jarige jongen uit Harmelen heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij had veel bloedverlies door een hoofdwond, bij zijn neus. Door een groep werd als dader een 23-jarige man met bebloede kleding uit Benschop aangewezen. Omdat deze verdachte zelf vermoedelijk ook een klap op zijn hoofd had ontvangen en behoorlijk onder invloed was van alcohol, is een GGD-arts voor hem naar het bureau gekomen die hem heeft onderzocht. De ruzie was zonder duidelijke aanleiding gestart, zo bleek na verhoor van een aantal getuigen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.