Ingezonden persbericht


()

Persbericht Nijmegen, 16 maart 2010

Wegens succes: jeugdtheater Kwatta opnieuw in Museum Het Valkhof Vrije voorstellingen van 5 april t/m 9 mei en schoolvoorstellingen van 29 maart t/m 29 april.

()

Kwattamuseum of ... mag ik jouw ogen even lenen? Voorstelling in Museum Het Valkhof (in 2007)

Kwatta, het professionele jeugdtheater van Gelderland, gaat voor de derde keer het museum in met haar ontregelende voorstelling Kwattamuseum of... mag ik jouw ogen even lenen? Kwattamuseum is een voorstelling over wat kunst is of kan zijn voor kinderen vanaf acht jaar. In plaats van in het theater speelt deze voorstelling zich af in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Al bijna 10.000 mensen bezochten deze succesvolle productie in 2007 en 2008. Voor iedereen die 'm toch gemist heeft: op veler verzoek is Kwattamuseum in april en mei 2010 opnieuw te zien in Museum Het Valkhof.

Tijdens de Kwattamuseumvoorstellingen worden kinderen verrast door een wielrenner in het museum, een vrouw met een theepot op haar hoofd, verdwenen schilderijen en nog veel meer. Met al deze elementen zorgt Kwatta ervoor dat het museum toegankelijker en minder formeel wordt.

Kinderen hebben vaak het idee dat een museum saai is. Om het tegendeel te bewijzen gingen Kwatta en Museum Het Valkhof in 2007 een unieke samenwerking aan die begon als experiment op zowel praktisch als artistiek vlak. Het bleek echter zo succesvol dat de voorstelling voor de derde keer wordt geprogrammeerd.

De voorstellingen in Museum Het Valkhof worden gespeeld als vrije voorstelling (vrij toegankelijk voor iedereen) van 5 april t/m 9 mei 2010 en als schoolvoorstelling van 29 maart t/m 29 april 2010.

Kaarten kunnen worden besteld via www.kwatta.info of (024) 360 05 88.

Over Kwatta
Theatergroep Kwatta is sinds september 2002 het professionele jeugdtheatergezelschap van Gelderland, gevestigd in Theater het Badhuis in Nijmegen. Onder leiding van auteur en regisseur Josee Hussaarts maakt Kwatta theater dat speels en lichtvoetig is met een serieuze ondertoon. Kwatta wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland, het Ministerie van OCW en de gemeente Nijmegen.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht