Provincie Utrecht

Provincie helpt Bureau Jeugdzorg bij oplossen problemen

6-4-2010 -

Door extra geld ter beschikking te stellen en een deel van al gepland subsidiegeld vooruit te betalen, helpt de provincie Bureau Jeugdzorg Utrecht bij het oplossen van een acuut financieringsprobleem. De provincie heeft met de Raad van Toezicht van Bureau Jeugdzorg afspraken gemaakt die moeten zorgen dat er in de toekomst geen misverstand meer ontstaat over de financiering. Voor beide partijen is het belangrijk dat een adequate opvang en zorg voor jongeren die dat nodig hebben, gegarandeerd blijft.

Het financieringsproblemen bij Bureau Jeugdzorg kwamen begin dit jaar aan het licht toen bleek dat Bureau Jeugdzorg er onder andere van uitging dat incidentele middelen van de provincie voor 2009 automatisch ook in 2010 zou worden uitgekeerd. Ten onrechte werd de indruk gewekt alsof de provincie zou bezuinigen op het budget voor Bureau Jeugdzorg.

Er dreigde bij Bureau Jeugdzorg een tekort van bijna EUR 4 miljoen. Gedeputeerde Staten stelt nu voor eenmalig additioneel EUR 1,4 miljoen beschikbaar te stellen. Provinciale Staten wordt gevraagd hiermee akkoord te gaan. Voor het overige moet Bureau Jeugdzorg een oplossing zoeken binnen haar eigen bedrijfsvoering. Of dit leidt tot gedwongen ontslagen of afvloeiing van tijdelijk personeel, moet de komende tijd duidelijk worden.

Meer informatie: Koen van Tankeren, telefoon 030 - 258 2153