Ingezonden persbericht

Hoenderloo, 7 april 2010

Kinderactiviteit in de meivakantie in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe, dat dit jaar zijn 75-jarig jubileum viert, heeft speciaal voor kinderen tot 12 jaar een spannende en leerzame activiteit georganiseerd in de meivakantie. Zij kunnen van 1 tot en met 9 mei van 12:00 tot 15:00 meedoen aan de puzzeltocht Speuren naar sporen rond het Jachthuis.

Speuren naar sporen
Aan de avontuurlijke puzzeltocht "Speuren naar sporen rond het Jachthuis" kunnen kinderen tot 12 jaar elke dag van de meivakantie meedoen. De puzzeltocht start van 12:00 tot 15:00 bij Jachthuis Sint Hubertus. Het Jachthuis is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller en is ontworpen door de bekende architect H.P. Berlage. Naast de puzzeltocht zijn er ook een tweetal workshops waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Tijdens deze workshops leren ze allerlei waterweetjes en doen ze wateronderzoek. Ook leren ze sporen herkennen en afdrukken te maken in klei. Na afloop ontvangen ze de waterweetjes, een sporenkaart en een mooi aandenken. Kinderen kunnen gratis aan de puzzeltocht deelnemen op vertoon van een entreekaart van het Park. Met deze entreekaart kunnen ze ook gratis naar binnen bij het Museonder, 's werelds eerste ondergrondse museum.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park wordt jaarlijks bezocht door ruim 500.000 betalende bezoekers. Het Park is gesticht door het echtpaar Kröller-Müller en viert dit jaar zijn 75e verjaardag.